1
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو Iran Nanotechnology Initiative Council بستن
  • ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

  • مدیریت بانک اطلاعات شاخص های فناوری نانو

  • سایت جشنواره فناوری نانو

  • سیستم جامع آموزش فناوری نانو

  • شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو

  • موسسه خدمات فناوری تا بازار

  • کمینه استاندارد سازی فناوری نانو

  • پایگاه اشتغال فناوری نانو

  • کمیته نانو فناوری وزارت بهداشت

  • جشنواره برترین ها

  • مجمع بین المللی اقتصاد نانو

  • اکو نانو

  • پایگاه اطلاع رسانی محصولات فناوری نانو ایران

  • شبکه ایمنی نانو

  • همایش ایمنی در نانو

  • گالری چند رسانه ای نانو

  • تجهیزات فناوری نانو

  • صنعت و بازار

  • باشگاه نانو

امکان استفاده از نانوذرات به‌عنوان مواد مکمل در تغذیه‌ی آبزیان پرورشی

موضوع : صنایع غذایی - نانوذرات کلمات کلیدی : دانشگاه کردستان - نانوذرات اکسید روی - مکمل غذایی تاریخ خبر : 1395/06/11 تعداد بازدید : 1123

پژوهشگران دانشگاه کردستان با حمایت شرکت هگمتانه آبزی امکان استفاده از نانوذرات روی را به‌عنوان مواد غذایی مکمل در صنعت پرورش ماهی مورد بررسی قرار داده‌اند. نتایج این پژوهش آزمایشگاهی می‌تواند در صنعت تولید غذای آبزیان و صنعت پرورش و تکثیر آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.

غذا از مهم‌ترین فاکتورهای ضروری برای رشد و بقاء موجودات زنده است. درعین‌حال هیچ غذایی وجود ندارد که به‌تنهایی بتواند سلامتی انسان‌ها را تضمین کند. برای رسیدن به حداکثر سلامتی بایستی جیره‌ی غذایی، مبتنی به آن دسته از غذاهایی باشد که مواد مغذی کاملی را در اختیار بدن قرار دهد. یکی از اقلام غذایی که می‌تواند در برگیرنده‌ی اکثر نیازهای بدن باشد، ماهی و به‌طور کلی آبزیان هستند که به خاطر ترکیبات خود به‌ویژه وجود اسیدهای چرب ارزشمندی بنام امگا ـ 3، به‌ غذای سلامتی معروف شده‌اند. تغذیه‌ی آبزیان از مهم‌ترین عوامل رشد و سلامت آن‌ها به شمار می‌رود و استفاده از مکمل‌های غذایی جهت تأمین کامل نیازهای غذایی آبزیان ضروری تلقی می شود.
به گفته‌ی لیلا دکانی، مجری طرح، هدف از انجام این پژوهش امکان‌سنجی استفاده از نانوذرات اکسید روی به‌عنوان مکمل غذایی در پرورش ماهی کپور بوده است.
وی ادامه داد: «استفاده از نانوذرات اکسید روی به‌عنوان مکمل غذایی می‌تواند موجب افزایش کارایی این مکمل‌ها شود. این موضوع به دلیل بالاتر بودن سطح ویژه‌ی نانوذرات نسبت به ذرات غیر نانویی و بنابراین بالاتر بودن میزان واکنش‌پذیری آن‌ها رخ می‌دهد.»
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در آینده از نتایج این طرح در صنعت تولید خوراک آبزیان استفاده خواهد شد.
این طرح در قالب پایان‌نامه‌ی کارشناسی ارشد لیلا دکانی و با راهنمایی دکتر سید علی جوهری از دانشگاه کردستان انجام‌شده است. این پایان‌نامه که با همکاری شرکت هگمتانه آبزی انجام‌شده، تحت عنوان پایان‌نامه‌ی موردنیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژه‌ی توسعه‌‌ی فناوری نانو نیز رسیده است. آیین‌نامه‌ی حمایت از پایان‌نامه‌های موردنیاز صنعت در سایت www.nano.ir/hrdc موجود است.
مقالات آموزشی مرتبط