1
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو Iran Nanotechnology Initiative Council بستن
  • ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

  • مدیریت بانک اطلاعات شاخص های فناوری نانو

  • سایت جشنواره فناوری نانو

  • سیستم جامع آموزش فناوری نانو

  • شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو

  • موسسه خدمات فناوری تا بازار

  • کمینه استاندارد سازی فناوری نانو

  • پایگاه اشتغال فناوری نانو

  • کمیته نانو فناوری وزارت بهداشت

  • جشنواره برترین ها

  • مجمع بین المللی اقتصاد نانو

  • اکو نانو

  • پایگاه اطلاع رسانی محصولات فناوری نانو ایران

  • شبکه ایمنی نانو

  • همایش ایمنی در نانو

  • گالری چند رسانه ای نانو

  • تجهیزات فناوری نانو

  • صنعت و بازار

  • باشگاه نانو

بهبود ابریشم در کرم‌های ابریشمی که نانولوله‌کربنی می‌خورند!

کلمات کلیدی : نانولوله‌ کربنی - گرافن - کرم ابریشم تاریخ خبر : 1395/08/09 تعداد بازدید : 1228

محققان چینی نانولوله‌کربنی و گرافن را وارد رژیم غذایی کرم ابریشم کردند. نتایج نشان داد که ابریشم تولید شده توسط کرم‌ها دو برابر مستحکم‌تر از ابریشم‌های رایج است.

ابریشم ماده ارزشمندی است که از آن برای بافت پارچه‌های گرانقیمت استفاده می‌شود. اخیراً محققان راهکار هوشمندانه‌ای ارائه کردند که با استفاده از آن می‌توان الیاف ابریشم را مستحکم‌تر کرد.
محققان مقاله‌ای در نشریه NanoLetters منتشر کردند که در آن روشی برای این کار آمده است. این گروه گرافن و نانولوله‌کربنی را به خورد کرم ‌ابریشم می‌دهند. با این کار ابریشم تولید شده توسط کرم استحکام بیشتری پیدا می‌کند و از آن می‌توان در حوزه‌های مختلف از ادوات زیست پزشکی قابل کاشت در بدن گرفته تا الکترونیک قابل پوشیدن زیست‌‌سازگار استفاده کرد.
این گروه تحقیقاتی پیش از این رنگ، ترکیبات آنتی‌باکتریال، پلیمر رسانا و نانوذرات به ابریشم اضافه کرده بودند. برای این کار یا این مواد به‌عنوان افزودنی به الیاف ابریشم افزوده شده بود یا به‌عنوان خوراک به کرم ابریشم خورانده شده بود.
ینگینگ ژانگ و همکارانش از دانشگاه سینگوا در اقدامی جدید، نانولوله‌کربنی و گرافن را وارد رژیم غذایی کرم ابریشم کردند تا در نهایت ابریشم به دست آمده، استحکام بالاتری پیدا کند. برای این کار محققان 0.2 درصد وزنی نانولوله کربنی یا گرافن را به‌صورت محلول آبی تهیه و آن را وارد رژیم غذایی کرم کردند. اگر قرار باشد نانومواد روی الیاف قرار گیرد (با اسپری کردن و نه به‌صورت خوراکی) این نانومواد باید وارد حلال‌های سمی شوند این در حالی است که اگر از سیستم خوراکی استفاده شود، می‌توان از آب استفاده کرد؛ در نتیجه ساده‌تر و زیست‌سازگارتر خواهد شد.
ابریشم تقویت شده با کربن دارای استحکامی دو برابر بیشتر نسبت به ابریشم‌های رایج بوده و قادر است حداقل 50 درصد استرس بیشتری را پیش از گسسته شدن تحمل کند. این گروه در دمای 1050 درجه سانتیگراد این الیاف ابریشمی را حرارت دادند تا کربنیزه شود با این کار، پروتئین با کربن ترکیب شده و هدایت الکتریکی آن بهبود می‌یابد.
البته هنوز سوالاتی در این حوزه وجود دارد؛ برای مثال، کرم ابریشم چگونه می‌تواند نانومواد را وارد ابریشم کند؟ چند درصد از نانومواد خورده شده وارد ابریشم می‌شوند؟ برای پاسخ به این سوالات نیاز به تحقیقات بیشتر است.
مقالات آموزشی مرتبط