رویکرد مثبت خریداران به محصولات نانویی ایرانی

با وجود شرایط اقتصادی کنونی در کشور انتظار می‌رود که استفاده از محصولات ساخت داخل نسبت به محصولات خارجی همچنان تداوم داشته باشد. این در حالی است که دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در فناوری نانو به دلیل برابری با نمونه‌های خارجی از اقبال بالایی نسبت به گذشته برخوردار بودند. بر این اساس پیش‌بینی می‌شود که بازار محصولات نانویی بیشتر رونق گرفته و رویکرد مثبت خریداران رشد داشته باشد.

شرکت نانوسیستم پارس یکی از شرکت‌های نانویی حاضر در ششمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت داخل انتظار دارد که ۳۰درصد از تقاضاهای نمایشگاهی منجر به قرارداد قطعی و فروش محصول شود. رضا صابر مدیرعامل شرکت نانوسیستم پارس در مورد بازار محصولات دانش‌بنیان در داخل گفت: « با وجود اینکه قیمت تجهیزات آزمایشگاهی متأثر از قیمت دلار افزایش داشته، اما در این دوره از نمایشگاه شاهد متقاضیانی بودیم که خریداران قطعی بودند. میانگین فروش سالانه‌ی شرکت تاکنون  پنج دستگاه در آزمایشگاه‌های سراسر کشور بوده است و نمایشگاه در فروش محصولات تأثیر به‌سزایی دارد. از طرفی شرکت نانوسیستم بیشترین توان خود را صرف تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی داخلی کرده‌است و شرکت نانوسیستم پارس با اخذ استانداردهای بین‌المللی امیدوار است تا در آینده با صادرات محصولاتش حجم فروش سالانه شرکت را افزایش دهد.»

استانداردهای اخذشده توسط شرکت نانوسیستم پارس تاکنون علاوه بر ۶ گواهی نانومقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مجوز فروش در اروپا یا CE است. صابر در مورد محصولات شرکت نانوسیستم پارس گفت: « محصولات این شرکت شامل ابزارهایی برای تصویربرداری در دنیای نانومتری است. شش محصول دارای گواهی نانومقیاس شامل هایپرترمیا، میکروسکوپ پروبی روبشی آموزشی (SPM-EDU)، میکروسکوپ تونلی روبشی آموزشی (STM-EDU)، میکروسکوپ پروبی روبشی (SPM)، میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) و میکروسکوپ تونلی روبشی (STM) است. این میکروسکوپ‌ها، ابزارهایی کوچک و قابل‌استفاده در هر آزمایشگاهی هستند، به‌گونه‌ای که تاکنون ۱۹ دستگاه از این میکروسکوپ‌ها در آزمایشگاه‌های دانش‌آموزی توانا نصب شده و در حال استفاده توسط دانش‌آموزان است.»

همچنین این شرکت در ششمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت داخل یک میز ضدارتعاشی را به عنوان محصول جدید ارائه کرده بود که برای افزایش دقت تصویربرداری میکروسکوپ‌ها نویزهای مکانیکی را تا یک چهارم کاهش می‌دهد و تا ۱۵۰ کیلو وزن را نیز تحمل می‌کند.

شرکت نانوسیستم پارس به منظور تجاری‌سازی میکروسکوپ STM و نیز تکمیل، توسعه و بسط زیرساخت‌های آزمایشگاهی کشور و فعالیت‌های نانوفناوری در علوم پزشکی و همچنین صدور محصولات فناوری نانو و تولید ثروت از آن، با تشویق شبکه‌ی آزمایشگاهی فناوری نانو، فعالیت می‌کند.