یافتههای محققان در تگزاس نشان میدهد که استفاده از یک پوشش گالوانیزه حاوی نانوذرات سیلیس میتواند خطر خوردگی را تا ۷۰ درصد کاهش دهد. در کنار کاهش خوردگی ظروف و مخازن مواد غذایی، میزان آلودگی باکتریایی نیز کاهش مییابد.
سیلوهای ذخیره گندم را میتوان با پوشش نانویی بهبود داد
این روکش از نانوذرات سیلیس ساخته شده است که بر روی سطح فولاد قرار میگیرد و یک لایه از جنس سیلان تریکلرو (۱H,1H,2H,2H-heptadecafluorodecyl) روی آن قرار میگیرد که یک ارگانیسین با انرژی کم است. نتایج یافتههای محققان نشان داد که طی یک هفته، این پوشش میتواند سویههای باکتریایی را کاهش داده و میزان قارچ آسپرژیلوس را در مواد غذایی کم کند.
این گروه از برگهای نیلوفر آبی الهام گرفتند که میتوانند قطرات آب را به شدت دفع کنند. دکتر مصطفی آکبولوت از محققان این پروژه میگوید که آنها این پوشش را میتوانند روی استیل گالوانیزه شده به کار بگیرند و سطح این نوع استیل را اصلاح کنند.
اکبولوت میگوید: «خاصیت ابرآبگریزی و خواص ضدخزه با هم در این پوشش ایجاد شده است تا چسبیدن باکتریها به سطح سختتر شود. ابرآبگریزی تماس بین باکتریها و سطح را به حداقل میرساند. زبری در مقیاس نانو همچنین منطقه تماس موجود برای اتصال باکتریایی را کاهش میدهد.
این پوشش از طریق یک فرآیند دو مرحلهای اعمال میشود. اول، فولاد به مدت ۲۴ ساعت در یک سوسپانسیون نانوذرات سیلیس غوطهور میشود، بعد به مدت دو ساعت در ۶۳۰ درجه سانتیگراد خشک میشود. در ادامه، فولاد روکش شده با سیلیس به مدت ۲۴ ساعت در محلول THFS غوطهور میشود تا لایه ارگانیسیلان به روی سطح برسد.
این تیم از گونیومتری زاویه تماس برای تعیین آبگریزی پوشش استفاده کرد و زاویه تماس آب ۳٫۶ ± ۱۵۷ درجه را نشان داد. بررسی خواص ضدباکتریایی این پوشش نتایج امیدوارکنندهای را ارائه کرد. همچنین میزان خوردگی آن بررسی شد.
به گفته محققان این پوشش را میتوان برای ساخت سیلوهای گندم و سایر مواد غذایی استفاده کرد. از این پوشش میتوان برای آلومینیم و پلاستیک نیز استفاده نمود.