با نصب و راهاندازی سامانه نانواوزون در یکی از تصفیهخانههای شهر اصفهان، پساب تصفیه شده با نانواوزون برای آبیاری بخشی از فضای سبز شهری استفاده میشود. این فناوری توسط شرکت داناتجهیز پتروآب توسعه یافته است.
فضای سبز شهر اصفهان با پساب تصفیه شده با نانواوزون آبیاری میشود
این تصفیهخانه در یک دوره زمانی ۵ ماهه طراحی و اجرا شده است. داود سعیدی، دکتری مهندسی مکانیک و مدیرعامل شرکت داناتجهیز پتروآب (دانتک) میگوید: «با استفاده از نانواوزون پساب به گونهای تصفیه میشود که میتوان از آن برای فضای سبز شهری استفاده کرد.»
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان در مورد این تصفیهخانه میگوید: «راهاندازی این تصفیهخانه مجهز به فناوری نانواوزون نقطه عطفی در بخشی تصفیهخانهها است. این تصفیهخانه در حال حاضر با نرخ ۵۰ لیتر برثانیه فعالیت دارد و تا پایان سال آینده به ۲۰۰ لیتر بر ثانیه خواهد رسید. تا کنون ۵۰ میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده است.»
به گفته ایشان در اصفهان شش هزار هکتار فضای سبز وجود دارد که شهرداری اصفهان به دنبال حفظ این فضای سبز بوده که این کار نیازمند آب است که قرار است این تصفیهخانه بخشی از این آب را تامین کند. قاسمزاده میگوید: «شهرداری مسئولیت حفظ ۵ هزار هکتار از این فضای سبز را به عهده دارد. با توجه به خشک بودن رودخانه و پایین رفتن سطح آب چاهها، نیاز به منابع جدید برای تامین آب است. با توجه به فرونشست زمین باید از دستاندازی به سفرههای آب زیرزمینی پرهیز کرده و در این شرایط استفاده از پساب بهترین راهکار است. با این فناوری جدید، میتوان از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده کرد و با این کار نگرانی مردم برای حفظ فضای سبز کاهش مییابد. ان شاء الله با این کار فضای سبز که میراث گذشتگان ما است حفظ میشود. برخی از درختان شهر اصفهان قدمت بالای صد سال دارند.»
این تصفیهخانه به گونهای طراحی شده که پساب را به صورت ورودی دریافت کرده و در نهایت آب با استانداردهای بالا برای استفاده در فضای سبز عمومی را ارائه میدهد.
لازم به ذکر است که شرکت دانتک در حوزه طراحی و ساخت پمپهای ورتکس دوفازی، سیستمهای نانواوزون و طراحی و اجرای سیستمهای تصفیه تکمیلی پساب فعالیت دارد. تجهیزات این شرکت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع غذایی، کاغذسازی گلخانههای هیدروپونیک و شیلات کاربرد دارد.