شرکت آرچر متریالز (Archer Materials) یکی از ترانزیستور اثر میدان گرافنی طراحی شده خود را با کمک شریک خود یعنی شرکت گرافنا (Graphenea) تولید میکند. این زیستتراشه با استفاده از ویفر شش اینچی در اسپانیا تولید میشود.
زیستتراشههای گرافنی در مسیر تولید انبوه قرار گرفت
شرکت آرچر متریالز طرح این ترانزیستور را در دسامبر سال ۲۰۲۳ به شرکت گرافنا ارسال کرد. به گفته مسئولان این شرکت، این ترانزیستورها اثرمیدان گرافنی به گونهای طراحی شدهاند که برای استفاده در محیط چند سیالی مناسب باشند. این تراشه از ویژگیهایی نظیر طراحی دروازه برخوردار بوده و نوع مواد خاصی که در تولید آن به کار رفته آن را برای پاسخدهی به چالشهای فناورانه مناسب کرده است. این تراشه حسگری حاوی گرافن بوده که ترانزیستور اثرمیدان در قلب آن قرار دارد و به عنوان حسگر عمل میکند. هر تراشه حاوی چندین gFET است که هر یک از آنها یک ترانزیستور است که به عنوان سنسور عمل میکند. آرچر با طراحی مجدد مدارها، اقدام به کاهش ابعاد این تراشه کرده است.
محمد جوکار مدیرعامل شرکت آرچر در این باره میگوید: «آرچر نشان داده است که طرحهای gFET خود را میتواند روی یک ویفر شش اینچی ایجاد کند. با انجام این کار و استفاده از توانمندیهای شرکت گرافنا، ما میتوانیم این تراشههای گرافنی را بهینهسازی کنیم.»
آرچر همچنین اخیراً طراحی تراشه GFET خود را با کاهش قابل توجهی در اندازه پیش برده است. این تراشهها پیش از این توسط یک شرکت هلندی تولید میشد. نوآوری آرچر در ساخت این تراشهها به سمت ادغام gFET ها در سیستمهای پیشرفته سیال میرود سیستمهایی که در تجهیزات کوچک پزشکی و آزمایشگاهی قابل استفاده است. در صورت موفقیت، این فناوری را میتوان برای تشخیص اهداف زیستی با یک تراشه، مورد استفاده قرار داد.