تایید اثربخشی فناوری‌نانوحباب برای پرورش ماهی سالمون

تایید اثربخشی فناوری‌نانوحباب برای پرورش ماهی سالمون

همکاری انجام شده با بخش صنعت نشان می‌دهد که استفاده از فناوری نانوحباب می‌تواند بازده انتقال اکسیژن و همچنین کیفیت آب را در سیستم‌های چرخشی آبزی‌پروری (RAS) بهبود دهد. شرکت مولیر (Moleaer) از فناوری‌نانو در تاسیسات پرورش ماهی Lødingen Fisk استفاده کرده است.

Lødingen Fisk یکی از مراکز آبزی‌پروری ماهی سالمون در نروژ است که نتایج جالب توجهی از به کارگیری فناوری نانوحباب به دست آورده است. این مرکز کیفیت بالای آب و افزایش میزان اکسیژن در آب را بعد از به کارگیری فناوری نانوحباب گزارش کرده است.

نانوحبا‌ب‌ها به طور معمول بین ۸۰-۲۰۰ نانومتر قطر دارند که برای مدت طولانی در آب به حالت تعلیق در می‌آیند. خصوصیات منحصر به فرد آن‌ها، از جمله بار منفی سطحی، به آن‌ها امکان می‌دهد تا با از بین بردن بیوفیلم و سایر ذرات معلق از آب، کارایی انتقال اکسیژن را افزایش داده و کیفیت آب را بهبود بخشند.

در Lødingen Fisk ، سیستم مولیر نقش مهمی در تقویت انحلال اکسیژن، کاهش مواد جامد معلق و پیشرفت‌های قابل توجهی در عملکرد بیوفیلتر داشت و در نتیجه آب پاک و غنی از اکسیژن بیشتری برای ماهی‌ها ایجاد می‌کند.

به طور خاص، پس از نصب نانوحباب‌ساز، سیستم Lødingen Fisk تحت افزایش ۲۳ درصدی اکسیژن محلول، کاهش ۳۰ درصدی کدورت و کاهش ۷۰ درصدی تجمع نیتریت قرار گرفت.

جان اریک هاگنسن، مدیر ارشد اسکاندیناوی در مولیر، در بیانیه مطبوعاتی گفت: «کار ما با Lødingen Fisk نشان دهنده پتانسیل فناوری نانوحباب برای باز کردن سطح جدید بهره‌وری در صنعت آبزی‌پروری است.»

وی افزود: «این نتایج نه تنها فناوری ما را تأیید می‌کند بلکه نشان می‌دهد که چگونه کاربرد راهبردی این فناوری می‌تواند پیشرفت‌های اساسی در آبزی‌پروری داشته باشد و راهی برای بهبود کیفیت پرورش ماهی و امکانات کارآمدتر، مقرون به صرفه و پایدار آبزی‌پروری باشد.»

این مطالعه موردی با توجه به اینکه صنعت جهانی آبزی‌پروری به دنبال شیوه‌های پایدارتر و کارآمدتر است اهمیت زیادی دارد.