ماژول خورشیدی نانوساختار پروسکایتی تمام پرینت با الکترود کربنی

ماژول خورشیدی نانوساختار پروسکایتی تمام پرینت با الکترود کربنی

شرکت شریف سولار، ماژول خورشیدی نانوساختار پروسکایتی تمام پرینت با الکترود کربنی خود را در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی فناوری‌نانو رونمایی کرد.

سلول خورشیدی نسل جدید نانوساختار پروسکایتی، مهم ترین حوزه توسعه فناوری در سلول خورشیدی نسل جدید نانوساختار صنعت سلول خورشیدی در جهان است. انتظار می رود این سلول ها تا سال ۲۰۳۰ سهم عمده ای از بازار سلول های متداول سیلیکونی (نسل اول) را تصاحب کنند. بنابر محاسبات و پیش بینی ها سلول های نانوساختار پروسکایتی با امکان ساخت به صورت پرینت و استفاده از مواد ارزان قیمت، در صورت تجاری سازی و افزایش مقیاس می توانند قیمت تمام شده ای معادل یک سوم سلول های متداول سیلیکونی را داشته باشند. با وجود فناوران و بومی‌سازی فناوری پروسکایت با دنیا، برخلاف نسل اول، بسیار کم است و پتانسیل لازم برای ورود کشور به تولید صنعتی پروسکایت کاملا مهیاست. با حمایت های ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو در سال ۱۴۰۳ افزایش مقیاس از سلول به ماژول تحقق پیدا کرد (ارتقا از ۴TRL به ۵TRL).

ماژول پروسکایتی ارتقا یافته که توسط شرکت توسعه فناوری شریف سولار ساخته شده است دارای مشخصات کلی زیر است

-۱ پنل خورشیدی متشکل از مینی ماژول های یکپارچه، ابعاد هر مینی ماژول برابر با cm2.8 در  cm2.8

۲-روش ساخت: روش ساخت صنعتی (پرینت و اسپری)

-۳ استفاده از الکترود کربن به جای طلا و کاهش هزینه ساخت

-۴ مبتنی بر لایه انتقال دهنده حفره معدنی و ارزان قیمت

-۵ بازده ماژول: %۹٫۲۶

-۶ بهره گیری از روش برش لیزری

با توجه به پیچیدگی های فناورانه ساخت این پنل و نوآوری های به کار رفته هم اکنون شرکت شریف سولار در حال آماده سازی ۶ پتنت حاصل شده از فرایند ساخت این محصول است. همچنین از آنجا که در ساخت این پنل از روش های کاملا صنعتی استفاده شده است، این طرح هم اکنون آمادە جذب سرمایه به منظور تولید نیمه صنعتی است. تمامی طراحی ها از جمله طراحی خط تولید، دستگاه های مورد نیاز و فرآیند ساخت نیمه صنعتی انجام شده است.