تجلیل از مروج فناوری نانوحباب در غرفه پیشگامان نانوحباب فردانگر

تجلیل از مروج فناوری نانوحباب در غرفه پیشگامان نانوحباب فردانگر

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو از تلاش‌های آقای علی آجعفری در راستای ترویج فناوری نانوحباب در استان قم از ایشان تجلیل کرد. این برنامه در غرفه شرکت پیشگامان نانوحباب فردانگر انجام شد.

مهندس علی آجعفری، یکی از گلخانه‌داران استان قم بوده که چند سالی است از فناوری‌نانوحباب استفاده می‌کند. وی درباره تجربه استفاده از فناوری نانوحباب گفت: «ما از این فناوری برای پرورش فلفل، بادمجان و خیار استفاده کرده‌ایم که حداقل ۲۰ درصد افزایش رشد را در آن شاهد بودیم. یکی از نکات جالب توجه، رشد بسیار سریع گیاه با استفاده از فناوری نانوحباب است. در واقع نانوحباب هم در بخش رشد گیاه و هم افزایش محصول تاثیرگذار بوده است.»

وی افزود: «در قم به دلیل شور بودن آب و همچنین نیاز به استفاده مکرر از کود، بعد از مدتی خاک به شدت سفت می‌شود در حالی که فناوری نانوحباب موجب نرم شدن خاک می‌شود.»

مهندس آجعفری درباره استفاده از این فناوری در رشد ذرت می گوید: «ما تجربه بسیار جالبی از رشد سریع ذرت با نانوحباب داشتیم. به صورت عادی معمولا ۶۵ روز طول می‌کشد تا این گیاه به ارتفاع دو متر برسد در حالی که با کمک فناوری نانوحباب در مدت ۳۵ روز به این حد از رشد رسیدیم. لازم به ذکر است که ما در این آزمایش، ذرت را در خارج از فصل رایج کاشتیم با این حال سرعت رشد خیره کننده بود.»

به گفته دکتر سید عبدالکریم پیامبرپور مدیرعامل شرکت پیشگامان نانوحباب فردانگر، بیش از ۸۰ درصد از تجهیزات نانوحباب نصب شده در استان قم با کمک مهندس علی آجعفری انجام شده است.

این شرکت یکی از تولیدکنندگان دستگاه نانوحباب در کشور بوده و در حال حاضر تجهیزات متعددی را به بازار عرضه کرده است. این شرکت محصولات خود را به کشور ترکیه صادر کرده است.

مدیرعامل شرکت پیشگامان نانوحباب فردانگر می‌گوید این شرکت در ابتدا با موفقیت اولین آزمایشات میدانی را بر روی انواع اقلام صیفی جات هیدروپونیک انجام داد و در ادامه با توجه به اینکه دستگاه اولیه قیمت بسیار بالایی داشت، ۴ نمونه دستگاه نسل‌های بعدی را توسعه داد و قیمت دستگاه به یک دهم قیمت اولیه رسید. این شرکت با این انگیزه که نانو حباب در بسیاری از صنایع و کاربردهای صنعتی می‌تواند تحول آفرین باشد به شناخت این زمینه‌های صنعتی و بکاربردن نانو حباب در آن‎ها و گسترش نانو حباب روی آورد.

دکتر پیامبرپور به معرفی فنی دستگاه اکسی پلاس پرداخت و افزود: «از ویژگی‎های این دستگاه به ظرفیت تولید ۱ تا ۱۰۰۰ متر مکعب بر ساعت و افزایش اکسیژن محلول تا ۵۰ پی پی ام و توان مصرفی ۷۵۰ وات بر متر مکعب و مجهز به کنترل اتوماتیک می‎توان اشاره کرد. همچنین از ویژگی‌های خاص نانو حباب گازی می‌توان به قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر، غیر قابل رویت بودن با چشم، باقی ماندن تا چند روز در آب، انحلال ۵۰۰ درصد بیشتر در آب، دارای بار سطحی زتای منفی، تولید هیدروکسیل و حرکت براونی اشاره نمود.»

کاربردهای مختلف نانوحباب بخش دیگری از صحبت‌های آقای پیامبرپور بود: «این کاربردها در بخش کشاورزی شامل افزایش رشد، باردهی و مقاومت گیاهان، در بخش شیلات شامل افزایش تراکم و کاهش تلفات و سبب گند زدایی، اکسیداسیون، تصفیه آب و پساب در پتروشیمی، معدن و تمام فرایندهای گاز-مایع است.»