مراسم افتتاح دومین المپیاد بین المللی فناوری نانو با حضور نمایندگان کشورهای ایران ، تایلند ، هنگ کنگ ، تایوان و مالزی در کوالالامپور برگزار شد.
افتتاح المپیاد بین المللی فناوری نانو درمالزی
مالزی بر اساس مقررات مربوط به اساسنامه برگزاری المپیاد به عنوان میزبان با دو تیم در این دوره شرکت کرده است.
طرح های انتخابی قابل ارائه در این دوره درباره چالش های جهانی در زمینه کاربردهای نانوفناوری در توسعه و تولید انرژیهای نو (جایگزین) شامل انرژی بادی ، انرژی خورشیدی، انرژی هستهای ، سوخت هیدروژنی ، انرژی جزر و مد، انرژی زمین گرمایی و انرژی زیست تودهای است.
مدیر دبیرخانه دائمی المپیاد بین المللی فناوری نانو و سرپرست تیم ایران گفت: دانشجویان نیما دهقان و حمیدرضا قربانی از دانشگاه صنعتی اصفهان به همراه دو استاد راهنما ، طرح های خود را در زمینه انرژی های نو در این المپیاد ارائه خواهند کرد.
افشین رمضی افزود: نحوه برگزاری این المپیاد متفاوت است و به شکل انجام آزمون کتبی نیست زیرا شرکت کنندگان طرح های پژوهشی خود را به صورت سخنرانی ارائه می کنند.
وی همچنین توسعه تعاملات علمی و فناورانه با مجموعه های مرتبط در کشور مالزی را مهمترین هدف حاشیه ای این رویداد اعلام کرد.
شرکت کنندگان به مدت دو روز فرصت دارند طرح های تحقیقاتی خود را درباره چالش های جهانی در دومین المپیاد بین المللی فناوری نانو در مالزی ارائه کنند.
معرفی برگزیدگان و اهداء جوایز روز دوشنبه ۲۸ آبان سالجاری در مراسم اختتامیه انجام خواهد شد.
کشور تایوان نیز برای میزبانی سومین دوره المپیاد جهانی فناوری نانو (۲۰۲۶) ، اعلام آمادگی کرده است.
نخستین دوره این المپیاد در سال ۲۰۱۸ به میزبانی ایران با حضور تیم های هشت کشور تایوان ، مالزی ، روسیه ، کره جنوبی ، آلمان، ایتالیا ، انگلیس و ایران در پارک فناوری پردیس برگزار شد.
دومین دوره هم پس از شش سال وقفه به علت همه گیری کرونا ، امسال به میزبانی مالزی در حال برگزاری است.
المپیاد نانو به ابتکار و پیشنهاد ستاد فناوری نانوی ایران در مجامع بین المللی از جمله مجمع آسیائی نانو برای نخستین بار در جهان مطرح و مورد استقبال واقع شد.
جمهوری اسلامی ایران ضمن تدوین قوانین این المپیاد ، کمیته راهبری را با مدیریت تهران و پذیرش اعضایی از کشورهای روسیه ، تایوان ، کره جنوبی و اتحادیه اروپا و بعدها عمان تشکیل داد.
برهمین اساس دبیرخانه دائمی المپیاد بین المللی فناوری نانو در تهران است و دبیر خانه اجرایی آن هر دو سال یک بار در کشور میزبان ، تعیین و تشکیل می شود.