تولید تراشه‌های نوری گرافنی در سال 2027 آغاز می‌شود

تولید تراشه‌های نوری گرافنی در سال ۲۰۲۷ آغاز می‌شود

شرکت بلک سمی‌کانداکتور (Black Semiconductor GmbH)، مستقر در آخن آلمان، اعلام کرد که قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ یک خط آزمایشی تولید تراشه‌های ارتباطات نوری مبتنی بر گرافن را راه‌اندازی کند و در سال‌های بعد به تولید انبوه برساند.

دولت فدرال آلمان و ایالت نوردراین-وستفالن سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی روی این استارت‌آپ که در سال ۲۰۲۰ تأسیس شده، انجام داده‌اند و متعهد شده‌اند که ۲۲۸.۷ میلیون یورو به این شرکت کمک مالی ارائه کنند.

شرکت بلک سمی‌کانداکتور ادعا دارد که فناوری همگرایی فوتونیک و الکترونیک را توسعه داده است که به کمک آن، دستگاه‌های گرافنی می‌توانند سیگنال‌های الکترونیکی را به سیگنال‌های نوری و بالعکس تبدیل کنند. این فناوری کاربردهای متعددی در رایانش با عملکرد بالا، مراکز داده هوش مصنوعی، خودروهای خودران و رباتیک دارد.

فرآیند تولید فوتونیک شرکت بلک سمی‌کانداکتور مبتنی بر فناوری ‘back-end-of-line’ است که از مسیریابی سیگنال نوری روی تراشه و رابط‌های فیبر-به-تراشه برای اتصال تراشه‌ها پشتیبانی می‌کند. این فناوری قابلیت تبدیل الکترونوری دوطرفه را دارد و امکان انتقال داده با سرعتی تا ۱۰ پتابیت بر ثانیه را فراهم می‌کند. همچنین، این فناوری با تولید نیمه‌هادی CMOS ‘front-end of line’ سازگار است.

ماه گذشته، این شرکت به ساختمان جدید خود، FabONE، که دارای ۱۷۰۰۰ مترمربع فضا برای دفاتر و زیرساخت‌های تولیدی است، منتقل شد و برنامه تولید آن به شرح زیر اعلام شد:

۲۰۲۵: آغاز ساخت خط آزمایشی مقیاس‌پذیر برای فناوری ویفر ۳۰۰ میلی‌متری.

۲۰۲۶: عملیاتی شدن خط آزمایشی.

۲۰۲۷: آغاز تولید آزمایشی برای بهینه‌سازی فرآیندهای تولید.

۲۰۲۹: انتقال به تولید انبوه، با هدف دستیابی به ظرفیت کامل تولید تا سال ۲۰۳۱.

ساختمان FabONE دارای ۱۵۰۰۰ مترمربع فضای اتاق تمیز و زیرساخت‌های تولیدی و ۲۰۰۰ مترمربع فضای اداری است. این شرکت در حال حاضر ۵۰ کارمند دارد و قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۵ تعداد کارکنان خود را به ۱۰۰ نفر افزایش دهد.