بررسی ریسک فناوری نانو در آلمان

این تحقیق توسط مرکز میان رشته‌ای ریسک برای توسعه پایدار علم و فناوری (NIRN) انجام خواهد شد و در آن نزدیک به ۱۰۰ کارشناس از سازمان‌های دولتی، سازمان‌های غیر دولتی، صنعت و مراکز علمی مشارکت خواهند نمود. یکی از سوالات این تحقیق مربوط به کاربردهای فعلی و آینده فناوری نانو و ریسک‌های بالقوه آن می‌باشد.

این تحقیق توسط مرکز میان رشته‌ای ریسک برای توسعه پایدار علم و فناوری (NIRN) انجام خواهد شد و در آن نزدیک به ۱۰۰ کارشناس از سازمان‌های دولتی، سازمان‌های غیر دولتی، صنعت و مراکز علمی مشارکت خواهند نمود. یکی از سوالات این تحقیق مربوط به کاربردهای فعلی و آینده فناوری نانو و ریسک‌های بالقوه آن می‌باشد.
اطلاعات جمع آوری شده در این تحقیق در طی دو کارگاه مورد بحث و بررسی بیشتر قرار خواهند گرفت تا اطلاعات دقیق‌تری در اختیار عامه مردم قرار گیرد. همچنین، مطابق گزارش NanoForum، موسسه ارزیابی ریسک دولت فدرال(BfR)، دانشگاه Stuttgart را مسئول بررسی ریسک کاربردهای فناوری نانو در صنعت مواد غذایی، وسایل آرایش و دیگر کالاهای مصرفی نموده است.
تاکنون فناوری نانو تاثیر کمی در صنعت مواد غذایی و نوشیدنی داشته است. یکی از دلایل این امر ترس مصرف‌کنندگان از ریسک‌های ناشناخته این فناوری بوده‌است که بر سلامت آنها تاثیر دارد. شرکت‌های تولید کننده مواد غذایی اظهار می‌کنند فناوری نانو در بر گیرنده فرصت بزرگی برای ارائه محصولات جدید به بازار می‌باشد. تحقیقاتی شبیه آنچه که در آلمان انجام خواهند شد ممکن است باعث افزایش ترس مصرف‌کنندگان نسبت به کاربردهای این فناوری و یا کاهش ترس آنها شود. البته این امر بستگی به یافته‌های تحقیقات دارد. بر اساس این نتایج، ممکن است مقررات جدیدی برای بخش صنعت مواد غذایی تدوین گردد.
BfR مسئول شناسایی و ارزیابی ریسک‌های بالقوه کاربردهای فناوری نانو در صنعت مواد غذایی و خوراکی، محصولات مصرفی و شیمیایی برای مصرف کنندگان می‌باشد. همچنین این موسسه باید معیارهایی جهت کاهش ریسک برای محافل تصمیم‌گیری ارائه نماید.