کاربرد فناوری نانو درتولید غذاهای کم‌چرب غنی‌شده

مهندسان تغذیه در موسسه Technion با استفاده از نانوذرات پروتئینی که به طور طبیعی در شیر وجود دارند راهی برای تزریق مواد مغذی سالم و اصلاح شده ابداع کردند. این یافته‌ها می‌توانند به تولید غذاهای کم چرب یا بدون چربی دارای مواد مغذی که در حال حاضر فقط در غذاهای چرب موجودند، همچنین غنی‌سازی مواد غذایی با مواد مغذی دیگر نظیر ویتامین‌ها و مواد ضد اکسیدکننده منجر شوند.

مهندسان تغذیه در موسسه Technion با
استفاده از نانوذرات پروتئینی که به طور طبیعی در شیر وجود دارند راهی برای
تزریق مواد مغذی سالم و اصلاح شده ابداع کردند. این یافته‌ها می‌توانند به
تولید غذاهای کم چرب یا بدون چربی دارای مواد مغذی که در حال حاضر فقط در
غذاهای چرب موجودند، همچنین غنی‌سازی مواد غذایی با مواد مغذی دیگر نظیر
ویتامین‌ها و مواد ضد اکسیدکننده منجر شوند.
محققان این موسسه مطالعاتی را بر روی نانوذرات میسلهای کازئین موجود در
پروتئین شیر که مسئول انتقال واحدهای ساختاری مواد مغذی از مادر به بچه
هستند انجام دادند. آنها ویتامینD را که نقش مهمی در جذب کلسیم در بدن دارد،
درون میسلها کپسوله کردند. این یافته‌ها در شماره اخیر نشریه Food
Hydrocolloids چاپ شده است.
آنها ابتدا محلولی فاقد میسلها و حاوی کازئین محلول ساختند. پس از افزودن
ویتامینD به محلول، کازئین به ویتامین متصل شد و وقتی که کلسیم و فسفات که
بطور معمول در شیر یافت می‌شوند به کازئین غنی شده با ویتامینD اضافه شد،
پروتئین‌ها، همانند پروتئین‌های موجود در شیر، در داخل میسل مجدداً
سازماندهی شدند؛ با این تفاوت که با مقدار زیادی از ویتامین D غنی شده‌
بودند.
Livney از اعضای این گروه می‌گوید: ما امیدوریم بتوانیم شیرهای بدون چربی و
محصولات کم‌چرب دیگر را با ویتامینD و مواد مغذی سالم و اصلاح شده دیگر مثل
ویتامینA ، E و مواد ضداکسیدکننده که در رژیم غذایی عده زیادی از مردم
کمبود آنها حس می‌شود غنی کنیم. این امر می‌تواند سبب بهبود رژیم غذایی
بدون تغییر در عادات غذایی شود. مواد غذایی که در آنها از این فناوری
استفاده شده طی ۵ سال اخیر به بازار فروش وارد می‌شوند. پژوهشگران معتقدند
اندازه کوچک میسلها و ساختار طبیعی کازئین موجب سهولت و بهبود جذب این مواد
مغذی می‌شود.