راهکارهای فناوری‌نانو برای رفع مشکلات بسته‌بندی مواد غذایی

در چارچوب پروژه‌ای مشترک در موسسه فران‌هوفر آلمان، موادی برای استفاده در بسته‌بندی‌ها توسعه خواهند یافت که میزان بازمانده‌های بسته‌بندی‌های مواد غذایی را تا نصف و حتی بیشتر کاهش خواهد داد.

همه ما از مشکلات بسته‌بندی سس‌های گوجه‌فرنگی
و مایونز آگاهی داریم. هنگام استفاده از این مواد غذایی، گاهی‌اوقات تا ۲۰
درصد محتویات داخل قوطی‌ها و بطری‌ها در داخل آنها باقی می‌ماند. این امر
نه تنها برای مصرف‌کننندگان بلکه برای بازیافت آنها نیز مشکلاتی ایجاد می‌کند.
زیرا برای بازیافت آنها ابتدا باید باقی‌مانده بسته‌بندی‌ها برطرف شوند که
این امر هزینه و زمان بر بوده و وآب زیادی مصرف می‌کند.

موسسه فران‌هوفر آلمان و موسسه IGB در استات‌گارت به همرا دانشگاه فناوری
مونیخ و تعدادی از شرکای صنعتی که به وسیله وزارت آموزش و تحقیقات این کشور
حمایت می‌شوند، از طریق یک پروژه مشترک به دنبال حل این معضل هستند

در چارچوب این پروژه، موادی برای استفاده در بسته‌بندی‌ها توسعه خواهند
یافت که میزان بازمانده‌های بسته‌بندی‌های مواد غذایی را تا نصف و حتی
بیشتر کاهش خواهد داد. محققان این پروژه از فیلم‌های نازک که ضخامت آنها
کمتر از ۲۰ نانومتر است، در داخل سطوح بسته‌بندی‌ها استفاده می‌کنند.

در این پوشاننده‌ها از پلاسما استفاده شده و این فرایند از طریق جایگذاری
پلاستیک در داخل یک خلا انجام می‌شود. محققان این موسسه معتقدند از
پوشاننده‌های مختلف با ویژگی‌های خاص در سطوح بسته‌بندی‌ها استفاده می‌شود.

نمونه‌های اولیه این نوع مواد بسته‌بندی جدید هم اکنون موجود است و قرار
است در نمایشگاه ۲۴ اکتبر ۲۰۰۷ در داسل دوروف به عامه مردم معرفی شود.

محققان موسسه IGB هم اکنون تلاش‌می‌کنند تا پوشاننده‌ها‌ی مورد استفاده را
بهینه کرده تا از این طریق ویژگی‌های مورد نظر بهبود یابند. این پوشاننده‌ها
باید ویژگی‌های مواد را تغییر ندهند و از نظر تولید صنعتی نیز مشکلی نداشته
باشند.