ساخت نانوذرات طلا به کمک دانه‌های سویا

جمعی از محققان دانشگاه کلمبیا موفق شدند طی روشی جدید و با استفاده از دانه سویا، مقداری آب و نمک‌های طلا، نانوذرات طلا بسازند.

جمعی از محققان دانشگاه کلمبیا موفق شدند طی روشی جدید و با استفاده از دانه سویا،
مقداری آب و نمک‌های طلا، نانوذرات طلا بسازند.

نانوذرات طلا در تشخیص و درمان سرطان و تولید ابزارهای الکترونیکی هوشمند در صنعت
رایانه و ارتباطات راه دور کاربرد دارد و ساخت آنها معمولاً نیازمند روش‌ها و مواد
شیمیایی مصنوعی مختلفی است که بعضا ً اثرات سوئی را بر محیط زیست دارند و تولید
انبوه آنها نگرانی‌های زیست‌محیطی را به ‌دنبال دارد؛ اما در این روش بدون نیاز به
هیچ گونه ماده شیمیایی اضافی و تنها با استفاده از مواد طبیعی اقدام به ساخت این
نانوذرات می‌شود.

آنها با غوطه‌ور کردن نمک‌های طلا در آب و افزودن دانه‌های سویا به آن موفق به
تولید نانوذرات طلا شدند. آب موجب خارج شدن ترکیبات شیمیایی موجود در این بافت
گیاهی می‌شده، به این ترتیب موجب تبدیل طلا به نانوذرات طلا می‌شود.

همچنین ترکیبات شیمیایی دیگر دانه سویا هم باعث تثبیت و پایدار شدن این نانوذرات می‌گردد.
این فرایند موجب تولید نانوذراتی یکنواخت بوده و صد درصد سازگار با محیط زیست می‌شود
و دیگر لازم نیست نگران مسأله آلودگی محیط زیست بود. در این شیوه تمام مواد مورد
استفاده طبیعی و زیستی تجزیه‌پذیرهستند.

این کشف جدید توجه محافل علمی را به خود جلب کرده‌است و همگی بر اهمیت آن تأکید
کرده‌اند. با توجه به اینکه سویا در تمامی نقاط جهان کشت می‌شود و کاربرد ویژه
نانوذرات طلا در پزشکی، می‌توان مطمئن بود که این روش‌ها در همه جا حتی مناطق کمتر
توسعه‌یافته هم قابل اجرا خواهند بود.

همچنین با توجه به آنکه برخی از موادی مورد استفاده در تولید نانوذرات سمی هستند،
این روش جدید به محققان در استفاده بیشتر از نانوذرات کمک می‌کند و تأثیر زیادی در
کمک به کاهش درد بیماران مبتلا به PXE (نوعی بیماری که با ایجاد تغییراتی در قرنیه
منجر به کاهش قابل توجه بینایی مرکزی می‌شود) داشته و سرآغاز کشفیات جدیدی در علم و
فناوری‌نانو به شمار می‌رود. این شیوه با توجه به کاربرد گسترده نانوذرات طلا در
موارد متعددی از جمله حسگرها و اثرات ضمنی آن بر علوم زیستی و تشخیص و درمان بیماری‌ها
از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.