محققان دانشگاه استرادکلاید انگلستان، توانستهاند جوهر آبیرنگی بسازند که بر پایه حلالی بازگشتناپذیر است. این جوهر چنانچه در معرض نور ماورای بنفش(UV) قرار گیرد، تمام رنگ خود را از دست داده، نسبت به اکسیژن حساس میشود. این جوهر تنها زمانی رنگ اصلی خود را باز مییابد که در معرض اکسیژن قرار گیرد. این پدیده در تصمیمگیری خریداران کمک میکند و آنها را متوجه تازه بودن یا نبودن بستهبندی مواد غذایی مینماید.
جوهرهای هوشمند با کمک نانوذرات
دیوید هازفی و آدریو میلز در دانشگاهاسترادکلاید انگلستان، توانستهاند جوهر آبیرنگی این جوهر آشکارساز و بازگشتناپذیر اکسیژن که بر پایه حلال است، از نانوذرات نیمههادی اکسیژن، دشمن غذای تازه است؛ زیرا موجب فساد غذا میشود و باکتریها هم برای رشد |
|
میلز میگوید:” مهمترین مزیت جوهر اکسیژن نسبت به بیشتر روشهای معمول آشکارسازی میلز ادامه میدهد: “یک جوهر حساس به اکسیژن، مانند نمونه ما، میتواند برای نشان نتایج این تحقیق در مجله Analyst منتشر شدهاست. |