ساخت زیست حسگر مبتنی بر فناوری‌نانو جهت تشخیص سالمونلا

سالمونلا یکی از مهمترین عوامل بروز مرگ در اثر آلودگی های غذایی است تشخیص سریع عوامل باکتریایی از جمله سالمونلا از جمله کارهای مهم در زمینه کنترل آلودگی های غذایی است. محققان دانشگاه جورجیا و مرکز تحقیقات غذای کره روش جدیدی جهت تشخیص عوامل آلوده کننده غذایی ابداع کرده اند .

سالمونلا یکی از مهمترین عوامل بروز مرگ در اثر آلودگی های
غذایی است تشخیص سریع عوامل باکتریایی از جمله سالمونلا از
جمله کارهای مهم در زمینه کنترل آلودگی های غذایی است. برای
تشخیص این عامل عفونت زا تاکنون چندین روش ابداع شده اند اما
همچنان مشکل حساسیت کافی و سرعت تشخیص در این روش ها وجود دارد
روشهای کنونی تشخیص سالمونلا مانند روش ایزو ۶۵۷۹، آنتی بادی
فلورسانت ، الایزا و یا PCR دارای حساسیت کافی در تشخیص نمی
باشند محققان دانشگاه جورجیا و مرکز تحقیقات غذای کره روش
جدیدی جهت تشخیص عوامل آلوده کننده غذایی ابداع کرده اند .

به گفته یکی از محققان، زیست حسگر مبتنی بر فناوری‌نانو آنا
قابلیت بالایی در تشخیص پروتئین ها، ویروس و باکتری ها با
حساسیت و قدرت تفکیک بالا دارا می باشد.

آن ها آرایه ای نانواستوانه چند ساختاری سیلیس/طلا را از طریق
رسوب سریع گوشه ای یا (GLAD) ساخته و آنها را بوسیله آنتی بادی
های ضد سالمونلا و رنگ های آلی دارای عملکرد کردند. بخاطر
ویژگی ذاتی نانو استوانه های سیلیکونی، ملکولهای رنگی متصل به
این نانو استوانه ها در صورت وجود سالمونلا و اتصال به آن نور
فلورسانس افزایش یافته ای منتشر می سازند.

به گفته این افراد، ثابت کردن ملکولهای تشخیصی و ملکولهای پیام
رسان به طور همزمان به کمک نانو ساختارهای یک جزئی ممکن نیست
نانو ساختارهای چند جزئی جهت رفع این مشکل کاندید مناسبی می
باشند از این رو، ملکولهای عملکردی مختلفی را می توان بر روی
بخش های مختلف نانو ساختار چند جزئی ثابت کرد این کار باعث
افزایش حساسیت و انتخابی بودن روش می گردد.

در مطالعه صورت گرفته، محققان با بکارگیری آنتی بادی های متصل
به طلا و هزاران ملکول رنگی ثابت شده بر روی نانواستوانه‌های
سیلیکون توانستند یک عدد باکتری سالمونلا را تشخیص دهند.

در حقیقت از روش بکار گرفته شده در این مطالعه برای تشخیص سایر
عوامل عفونی از جمله E.Coli و یا استافیلوکوکها نیز می‌توان
استفاده کرد. علاوه بر آن، این حسگر زیستی را می توان بصورت
گسترده ای در صنایع غذایی جهت بررسی میزان آلودگی به انواع
عوامل عفونی مورد استفاده قرار داد.