آقای دکتر علی اولاد، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در قالب یک پروژه کارشناسی ارشد با همکاری خانم اعظم رشیدزاده دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی کاربردی- پلیمر، موفق به بهبود خواص خوردگی پوششهای بر پایه پلی آنیلین روی فلز آهن با استفاده از نانوذرات خاک رس شدهاند.
بهبود خواص خوردگی فلز آهن با استفاده از نانوکامپوزیت خاک رس در دانشگاه تبریز
در سالهای اخیر استفاده از پلیمرهای هادی برای حفاظت در مقابل خوردگی افزایش یافتهاست. این پلیمرها برای حفاظت در مقابل خوردگی دارای مزایای فراوانی نظیر قابلیت حفاظت الکتروشیمیایی میباشند.
آقای دکتر علی اولاد، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در قالب یک پروژه کارشناسی ارشد با همکاری خانم اعظم رشیدزاده دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی کاربردی- پلیمر، موفق به بهبود خواص خوردگی پوششهای بر پایه پلی آنیلین روی فلز آهن با استفاده از نانوذرات خاک رس شدهاند. دکتر اولاد در گفتگو با بخش اخبار سایت ستاد ویژه توسعه فناورینانو اظهار داشتند: “در این کار پژوهشی نانوکامپوزیت پلی آنیلین با مونت موری لونیت به دو روش پلیمریزاسیون همزمان و استفاده از حلال تهیه گردید و بررسی خواص خوردگی پوششهای نانوکامپوزیتی حاصل روی قطعات آهنی نشان داد که وارد کردن نانوذرات خاک رس در لایه پلی آنیلین باعث کاهش قابل ملاحظه سرعت خوردگی میگردد”. بهبود خواص نفوذپذیری پلی آنیلین با نانوذرات مونت موری لونیت میتواند منجر بهامکان استفاده از این پوششها ی نانوکامپوزیتی در محیطهای مرطوبتر و خورندهتر گردد. بنابراین میتوان از این پوشش نانوکامپوزیتی، در صنایع الکترونیک و دریایی استفاده نمود. لازم به ذکر است که این طرح جزء اولولیتهای ستاد در بخش نانوکامپوزیتها بوده و در آزمایشگاه پژوهشی کامپوزیتهای پلیمری دانشکده شیمی دانشگاه تبریز انجام شدهاست. جزئیات این تحقیق که از حمایتهای تشویقی ستاد بهرهمند شده، در مجله بینالمللی Progress in Organic Coatings در سال ۲۰۰۸ منتشر شدهاست.
|