اصولا انتظار نمیرود حبابهایی که در زیر آب روی سطح اجسام غوطهور تشکیل میشود دوام چندانی داشته باشند. این حبابها بر اثر فشار گازی که داخل آنهاست ظرف چند میکروثانیه از بین میروند. اما گاهی بر خلاف تصور این حبابها تا چندین ساعت و یا حتی چند روز روی این سطوح باقی میمانند و این پدیدهای است که تاکنون توضیحی برای آن یافت نشده بود.
جمعی از محققان دانشگاه هاروارد در این خصوص به نتایج جالب توجهی دست یافتهاند، آنها نشان دادند در صورت ایجاد تعادل بین گازهای ورودی به حباب و گازهای خروجی از آن، میتوان عمر این حبابها را تا چند ساعت و یا حتی چند روز افزایش داد و حتی ابعاد آنها را هم محاسبه کردکه گزارشی از آن در آخرین شمارهی ماه نوامبر نشریهی Physical Review Letters منتشر شده است.
استفاده از فناورینانو در ایجاد حبابهای با دوام
اصولا انتظار نمیرود حبابهایی که در زیر آب روی سطح اجسام غوطهور تشکیل میشود دوام چندانی داشته باشند. این حبابها بر اثر فشار گازی که داخل آنهاست ظرف چند میکروثانیه از بین میروند. اما گاهی بر خلاف تصور این حبابها تا چندین ساعت و یا حتی چند روز روی این سطوح باقی میمانند و این پدیدهای است که تاکنون توضیحی برای آن یافت نشده بود. جمعی از محققان دانشگاه هاروارد در این خصوص به نتایج جالب توجهی دست اگرچه علت پیدایش این حبابها (که در واقع نیمکرههایی به قطر حدود ۱۰۰
|