نشست مدیران شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو برگزار شد

نشست مدیران آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، روز دوشنبه، سوم اسفند ۱۳۸۸، در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران برگزار شد.

نشست مدیران آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، روز دوشنبه، سوم اسفند ۱۳۸۸، در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران برگزار شد.

در این نشست که با حضور بیش از ۵۰ نفر از مدیران و کارشناسان آزمایشگاه‌های عضو شبکه (از ۱۲ شهر و ۱۰ استان کشور) برگزار شد، دکتر بهشتی معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه، به معرفی فعالیت‌ها، تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی پرداخت.

دکتر عطایی، دبیر کمیته فناوری نانوی پژوهشگاه، نیز پروژه‌های مرتبط با فناوری نانوی این مرکز را معرفی نمود.

در ادامه، مهندس اسدی‌فرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، گزارش فعالیت‌ها و برنامه‌های شبکه و همچنین دستاوردهای جدید آزمایشگاه‌ها در حوزه خدمات‌رسانی به مشتریان را ارایه داد.

مهندس اسدی‌فرد، در رابطه با آخرین وضعیت شبکه ابراز داشت: «در حال حاضر، ۴۲ مرکز عضو قطعی شبکه هستند. همچنین در نیم‌سال دوم ۱۳۸۸، پنج درخواست عضویت جدید به شبکه ارسال شده، که با پذیرش دو مورد، تعداد اعضای آزمایشی شبکه به ۴ مرکز رسیده‌است. برای ارتقای سطح دانش آزمایشگاه‌ها، اقداماتی همچون، ایجاد کارگروه‌های تخصصی برای جریان دانش در شبکه، حمایت از مراکز عضو برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی، اعزام کارشناسان و متخصصین مستعد به دوره‌های تخصصی خارج از کشور و حمایت از انتشار تجارب متخصصین و کارشناسان مراکز عضو در مورد استفاده از تجهیزات صورت گرفته‌است».

مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، از استقرار استاندارد ISO/IEC17025 در پنج مرکز عضو شبکه خبر داد و افزود: «هفت مرکز نیز در حال طی کردن مراحل فرایند استقرار این استاندارد هستند».

مهندس اسدی‌فرد، با بیان اهداف مهم شبکه در سال ۸۹-۱۳۸۸، مبنی بر افزایش مشارکت آزمایشگاه‌ها در مدیریت و راهبری شبکه و افزایش سطح همکاری آزمایشگاه ها با همدیگر، افزود: «دستورالعمل تشکیل و فعالیت کارگروه‌های تخصصی دستگاهی تهیه و برای ارایه نظر، به آزمایشگاه‌ها ارسال شده‌است».

وی در پایان، از امضای تفاهم‌نامه همکاری با سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در آذر ماه ۱۳۸۸ و همکاری با سازمان فنی و حرفه‌ای استان خراسان رضوی برای تربیت کارشناس و تعمیرکار تجهیزات آزمایشگاهی خبر داد.

در ادامه، مهندس علیرضا حسینی به معرفی پرتال پذیرش آنالیز پژوهشگاه مواد و انرژی پرداخت. متقاضیان خدمات آزمایشگاهی می‌توانند از طریق این پرتال، به صورت اینترنتی از خدمات پژوهشگاه مواد و انرژی بهره‌مند شوند.

مهندس مهرداد محرمی، مدیر ارشد آزمایشگاه‌های مرکز پژوهش متالورژی رازی، از تشکیل گروه هم‌اندیشی شبکه در ابتدای سال ۱۳۸۸ برای نیل به اهداف شبکه خبر داد و گزارشی از فعالیت‌های گروه را ارایه کرد.

تا کنون اقداماتی نظیر تهیه پیش‌نویس آیین‌نامه فعالیت در شبکه، تدوین و تصویب منشور اخلاقی و تدوین و تصویب آیین‌نامه گروه‌های تخصصی دستگاهی در گروه هم‌اندیشی انجام گرفته‌است.

در پایان این برنامه، اولین نشست کارگروه تخصصی میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) نیز برگزار شد.

مهندس قرایلو، کارشناس آزمایشگاه تحقیقات نانوی پارک فناوری پردیس، در مورد اقدامات انجام شده در این کارگروه صحبت نمود و بازدید از دستگاه‌های معیوب برای بررسی امکان تعمیر، بازدید دوره‌ای از دستگاه‌های سالم برای بررسی مشکلات موجود و سعی در رفع آنها، ایجاد ارتباط بین کاربران این دستگاه‌ها، تشکیل جلسات هم‌افزایی با شرکت کاربران به‌صورت دوره‌ای، برگزاری کارگاه‌های آموزشی را از برنامه‌های آتی این کارگروه برشمرد.

در این نشست، منشور اخلاق حرفه‌ای آزمایشگاه‌های عضو شبکه برای نصب در این مراکز بین مدیران توزیع گردید.