گروهی از محققان آمریکایی روش سادهای برای تولید زنجیرههای پروتئینی کوتاه با ساختار مارپیچی که در آب محلول هستند، ابداع کردهاند. این دو ویژگی به سختی کنار هم جمع میشوند.
روشی ساده برای تولید پروتئینهای محلول در آب
گروهی از محققان آمریکایی روش سادهای برای تولید زنجیرههای پروتئینی کوتاه با ساختار مارپیچی که در آب محلول هستند، ابداع کردهاند. این دو ویژگی به سختی کنار هم جمع میشوند. چنین ساختارهایی میتوانند به عنوان واحدهای ساختمانی نانوساختارهای خودآرا و همچنین در دارورسانی و ژندرمانی مورد استفاده قرار بگیرند. رهبری این گروه تحقیقاتی را دکتر جیانجون چنگ، استاد علوم و مهندسی مواد در دانشمندان علوم مواد علاقهمند به طراحی مولکولهای پلیمری بزرگی هستند که چنگ میگوید: «اگر دو میله را که یکی دارای بار منفی و دیگری دارای بار |
با این حال تولید پلیپپتیدهای مارپیچی که در آب محلول باشند، دشوار است. پلیپپتیدها قابلیت انحلال خود را از زنجیرههای جانبی خود به دست میآورند. این زنجیرهها ساختارهای مولکولی هستند که به اسیدهای آمینه در ساختار پلیپپتیدی متصل شدهاند. برای اینکه یک پلیپپتید در آب محلول باشد، اسیدهای آمینه آن باید زنجیرههای جانبی با بار مثبت یا منفی داشته باشند. مشکل زمانی ایجاد میشوند که یک پلیپپتید دارای زنجیره جانبی باردار جزئیات این تحقیق در مجله Nature Communications منتشر شده است. |