گروهی از محققان آمریکایی با بازکردن شیمیایی نانولولههای کربنی چنددیواره، نوعی نانوروبان اکسید گرافنی تولید کردهاند که میتواند در تولید ماهیچه مصنوعی مورد استفاده قرار بگیرد.
استفاده از گرافن در تولید ماهیچه مصنوعی
در چند دهه گذشته مواد مختلفی برای تولید ماهیچه مصنوعی مورد آزمایش قرار گرفتهاند. این مواد باید دارای خاصیت فعالسازی باشند که بهصورت توانایی یک ماده در تغییر برگشتپذیر ابعاد خود در اثر محرکهای مختلف تعریف میشود. از جمله این مواد میتوان به تار عنکبوت و نانولولههای کربنی اشاره کرد؛ با این حال تاکنون عملکرد هیچ یک از این مواد به پای عملکرد ماهیچه طبیعی نرسیده است. حال گروهی از محققان موسسه نانوفناوری در دانشگاه تگزاس در دالاس از گرافن این گروه پژوهشی بر خلاف گروههای دیگری که در این زمینه کار کردهاند، عملکرد فعالسازی این نانوروبانها بهطور مستقیم و توسط حرارتدهی
|
بنا بر گفته محققان، کرنش ایجاد شده در محدوده وسیعی از کشش ثابت است. تنها محدودیتی که در زمینه مقدار کشش اعمالی وجود دارد، مقاومت مکانیکی نانوروبانهای اکسید گرافن است که در فشارهای بالا از هم میگسلد. عدم کاهش کارایی این ماده در فشارهای بالا ویژگی نادری برای فعالسازها بهشمار این پژوهشگران تغییرات ابعادی مشاهده شده در نانوروبانهای اکسید گرافن را همانند آلیاژهای حافظه شکلی دمایی که بهصورت تجاری وجود دارند، فعالسازهای جزئیات این کار در مجله Chemical Physics Letters منتشر شده است.
|