گروهی از محققان آمریکایی نشان دادهاند که عصاره چای سبز میزان انعطافپذیری سلولهای سرطانی را کاهش داده و بدین ترتیب از گسترش آنها در بدن جلوگیری میکند.
بررسی اثر عصاره چای سبز در پیشگیری از متاستاز
چند سال پیش محققان دریافتند که میزان انعطافپذیری سلولهای سرطانی یکی از عوامل مهم در گسترش آن است. زمانی که سلولهای سرطانی به بافتهای دیگر حمله میکنند (متاستاز)، باید وارد جریان خون شده و از فضاهای بسیار تنگ و باریک عبور کنند، بههمین دلیل این سلولها انعطافپذیری بیشتری داشته و نسبت به سلولهای عادی نرمتر هستند. حال گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در لوسآنجلس (UCLA) با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) سلولهای سرطانی گرفته شده از بدن یک بیمار مبتلا به سرطان را از نظر نانومکانیکی مطالعه کرده و دریافتهاند که نرمی و انعطافپذیری این سلولها ۷۰ درصد بیشتر از سلولهای عادی است. سارا کراس، یکی از دانشمندان موسسه نانوسیستمهای کالیفرنیا میگوید: «ما حال گروه تحقیقاتی UCLA به رهبری جیمز گیمزفسکی، استاد شیمی و بیوشیمی و این گروه تحقیقاتی ده نمونه مختلف سیال انسانی (pleural effusions) را در دانشمندان در این مطالعه سلولهای منفرد را بهصورت اُپتیکی در زیر نوک AFM
|
کراس میگوید اندازهگیریها نشان میدهند GTE انعطافناپذیری یا سفتی سلولهای سرطانی متاستاتیک را از ۰٫۴۱ ± ۰٫۱۸ کیلوپاسکال تا ۲٫۵۴ ± ۱٫۴۷ کیلوپاسکال افزایش میدهد. او میافزاید: «این نتایج نشان میدهند که GTE انعطافپذیری سلولهای سرطانی را تا حد سلولهای عادی و سالم کم میکند. جالب این است که این عصاره هیچ تأثیری روی انعطافپذیری سلولهای سالم ندارد که نشاندهنده انتخابگری بالای این ماده برای سلولهای سرطانی متاستاتیک است». جزئیات این کار در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است.
|