دستگاههای رایج طیف سنج مادون قرمز قادر به بررسی نانومواد نیستند، اخیرا یک گروه تحقیقاتی در آلمان موفق شدهاند دستگاهی بسازند که میتواند از نانوذرات و دیگر مواد نانومقیاس طیف مادون قرمز بگیرد. قدرت تفکیک این دستگاه ۱۰۰ برابر بیشتر از دستگاههای رایج طیف سنجی مادون قرمز است.
ساخت دستگاه Nano-FTIR
دستگاههای رایج طیف سنج مادون قرمز قادر به بررسی نانومواد نیستند، اخیرا یک گروه تحقیقاتی در آلمان موفق شدهاند دستگاهی بسازند که میتواند از نانوذرات و دیگر مواد نانومقیاس طیف مادون قرمز بگیرد. قدرت تفکیک این دستگاه ۱۰۰ برابر بیشتر از دستگاههای رایج طیف سنجی مادون قرمز است. محققان موسسه علم مواد باسکو و شرکت نیزپک در آلمان، موفق شدند دستگاهی
|
جذب پرتو مادن قرمز یکی از ویژگیهای ترکیبات شیمیایی و ساختاری مواد است. بنابراین از این ویژگی میتوان بهعنوان اثر انگشت مواد استفاده کرد. طیف سنجی مادون قرمز یکی از ابزارهای بسیار مهم برای بررسی و شناسایی مواد در حوزههای مختلف از جمله علم مواد و تشخیص زیست پزشکی است. با دستگاههای نوری رایج، مانند FTIR ( مادون قرمز تبدیل فوریه)، نور نمیتواند روی نقطهای زیر چند میکرومتر متمرکز شود. با وجود چنین محدودیتی نمیتوان از این دستگاه در بررسی نانوذرات، مولکولها یا ادوات نیمههادی مدرن استفاده کرد. محققان شرکت نیزپک و نانو گونه، دستگاهی ارائه کردهاند که قادر است مواد در این پروژه محققان تصاویر مادون قرمز از یک دستگاه نیمههادی که توسط نتایج این تحقیق در نشریه Nature Materials به چاپ رسیده است.
|