چارچوبی برای تعیین منبع نانومواد در غذا و بسته ‌بندی مواد غذایی

سازمان غیرانتفاعی As You Sow، چارچوبی را برای تعیین منبع نانومواد در غذا و بسته‌بندی مواد غذایی ارائه کرده است.

سازمان غیرانتفاعی As You Sow که مسوولیت اجتماعی و زیست‌محیطی شرکت‌ها را از طریق
راهبردهای قانونی ابداعی، ایجاد پیمان و … ارتقا می‌دهد، چارچوبی را برای تعیین
منبع نانومواد در غذا و بسته‌بندی مواد غذایی ارائه کرده است. این چارچوب، مشخص
می‌کند که شرکت‌ها در رابطه با ایمنی محصولات غذایی و بسته بندی مبتنی بر
فناوری‌نانو، چه سوالاتی باید از عرضه‌کنندگان خود بپرسند.

محورهای اصلی چارچوب جدید عبارتند از:

• مقدمه‌ای بر مسائل و اصطلاحات کلیدی؛

• وضعیت کنونی مقررات و ریسک‌ها؛

• پیشنهاداتی برای شرکت‌ها در رابطه با طرح سوالاتی در خصوص ایمنی محصولات غذایی و
بسته بندی مبتنی بر فناوری‌نانو؛ و

• اقدامات برتر موجود در چارچوب‌های دولتی، صنعتی و علمی.

چارچوب فوق راهنمای مناسبی است تا شرکت‌های فعال در زمینه بسته‌بندی مواد غذایی و
غذا، ریسک‌های بالقوه محصولات حاوی نانومواد را ارزیابی کنند. در حال حاضر صنعت
مواد غذایی به طور گسترده با انجام تحقیق و توسعه‌ به دنبال استفاده از نانومواد
است. با این وجود، در زمینه دامنه نانومواد مورد استفاده در محصولات غذایی، پردازش
یا بسته‌بندی آنها دانش کمی وجود دارد. در این راستا شرکت‌ها باید سوالات ذیل را
پاسخ دهند:

• آیا شرکت در محصولات غذایی و بسته‌بندی آنها از نانومواد استفاده می‌کند؟

• در صورتی که استفاده از نانومواد در محصولات غذایی و بسته‌بندی آنها ایمن باشد،
چگونه می‌توان از آن مطلع شد؟

• آیا ریسک‌های خاصی وجود دارد که باید به طور دقیق‌تری بررسی شوند؟ و … .

بعد از اینکه چندین گروه سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه فناوری‌نانو در صنعت غذا
مطالعه نمودند، دریافتند که هیچ یک از شرکت‌هایی که در این مطالعه بررسی شدند، در
حال حاضر از نانومواد استفاده نمی‌کنند و تمامی آنها تلاش می‌کنند تا نسبت به
ملاحظات ایمنی بالقوه نانومواد شناخت بیشتری پیدا کنند و برای استفاده از
فناوری‌نانو از یک رویکرد احتیاطی استفاده کنند.

متن کامل این گزارش به طور رایگان از طریق نشانی قابل دریافت است.