کمیته فناوریهای نوظهور مجمع جهانی اقتصاد، در نشست سال ۲۰۱۱ خود از دیدگاه برخی متفکران جهانی، فناوریهایی که در آینده نزدیک، بیشترین تاثیر را بر وضعیت جهان خواهند داشت، معرفی نمود.
۱۰ فناوری نوظهور برتر برای سال ۲۰۱۲
فناوریهای نوظهور برای ساخت آیندهای پایدار و منعطف بسیار اهمیت دارند. اما بدون شناسایی ابزارها و توانمندیهای جدید، تضمین توسعه ایمن و موفق آنها نسبتا دشوار است. کمیته فناوریهای نوظهور مجمع جهانی اقتصاد، در نشست سال ۲۰۱۱ خودکه در شهر ابوظبی امارات متحده عربی برگزار شد، از دیدگاه برخی متفکران جهانی، فناوریهایی که در آینده نزدیک، بیشترین تاثیر را بر وضعیت جهان خواهند داشت، معرفی نمود. کمیته مذکور فناوریهای ذیل که انتظار می رود دربرگیرنده بیشترین اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی باشند را معرفی کرده است. ۱۰ فناوری زیر، راهکارهایی با بیشترین تاثیر برای رفع چالشهای جهانی محسوب میشوند: ۱٫ انفورماتیک برای ایجاد ارزش افزوده در اطلاعات؛ ۲٫ زیستشناسی سنتزی (Synthetic biology) و مهندسی متابولیک (“metabolic engineering”)؛ ۳٫ انقلاب سبز (۲) ؛ فناوریهایی برای افزایش مواد غذایی و زیست توده (biomass)؛ ۴٫ طراحی نانومقیاس مواد؛ افزایش تقاضا برای مواد طبیعی، نیازمند افزایش بیسابقه کارایی است. مواد نانوساختار با ویژگیهای منحصر به فرد، در مقیاس ملکولی طراحی و مهندسی شده و دربرگیرنده ویژگیهای جدیدی هستند که منجر به تکامل انرژی پاک، کاهش وابستگی به منابع طبیعی رو به اتمام و افزایش کارایی ساخت و پردازش اتمی میشوند. ۵٫ سیستمهای زیستشناسی، مدل سازی و شبیهسازی رایانهای سیستمهای زیستی و شیمیایی؛ ۶٫ بهرهبرداری از دیاکسید کربن به عنوان یک منبع؛ امروزه مدیریت دی اکسید کربن به عنوان یکی از چالش های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مطرح است. یک رویکرد نوین برای غلبه بر این چالش، عبارت است از تبدیل این ماده به مواد هیدروکربنی با ارزش اقتصادی بالا. کاتالیزورهای مبتنی بر مواد نانوساختار به صورت بالقوه توان انجام چنین فرایندی را دارند.
۷٫ انتقال بیسیم الکتریسیته ؛ ۸٫ سیستمهای ذخیره انرژی با چگالی بالا؛ ۹٫ پزشکی، تغذیه و پیشگیری اختصاصی ؛ و ۱۰٫ ارتقای فناوری آموزش.
|