دانشمندانی از کره جنوبی زیستحسگری برای سنجش کیفت غذا ساختهاند که از گیرندههایی که در بینی سگ به بوها پاسخ میدهد، تقلید میکنند. تای هیون پارک و سئونگهون هونگ و همکارانشان از دانشگاه ملی سئول افزارهای ساختهاند که هگزانال – ترکیب فراری که در غذای مانده تولید میشود – را آشکارسازی میکند.
حسگری که مانند یک سگ بو میکشد
|
دانشمندانی از کره جنوبی زیستحسگری برای سنجش کیفت غذا ساختهاند که از گیرندههایی که در بینی سگ به بوها پاسخ میدهد، تقلید میکنند. تای هیون پارک و سئونگهون هونگ و همکارانشان از دانشگاه ملی سئول افزارهای ساختهاند که هگزانال – ترکیب فراری که در غذای مانده تولید میشود – را آشکارسازی میکند. یک روش موجود برای آشکارسازی ترکیباتی که از غذای اکسید شده ساطع میشوند، |
|
|
|
هنگامی که هگزانال حضور داشته باشد به گیرندههای بویایی پیوند خورده و شاری از |
|
در بینی یک حیوان، بوهای ویژه به گیرندههای بویایی متناظر با یک انتخابگری بالا پیوند خورده و یک سیگنال شیمیایی تولید میکنند. این سیگنال به یک سیگنال الکتریکی تبدیل شده و سپس از طریق گذرگاهی در داخل سلول حسی بویایی (یک سلول عصبی که اطلاعات را با سیگنالدهی شیمیایی و الکتریکی فرآوری کرده و منتقل میکند) تقویت میشود. برای تقلید از این فرآیند، افزاره ساخته شده توسط پارک و هونگ شامل نانوکیسههای این گروه افزاره مذکور را با شیر فاسد تست کرد و متوجه شد که رسانایی بطور این پژوهشگران جزئیات نتایج کار تحقیقاتی خود را در مجلهی Analyst منتشر کردهاند. |