دانشمندانی از کره جنوبی زیستحسگری برای سنجش کیفت غذا ساختهاند که از گیرندههایی که در بینی سگ به بوها پاسخ میدهد، تقلید میکنند. تای هیون پارک و سئونگهون هونگ و همکارانشان از دانشگاه ملی سئول افزارهای ساختهاند که هگزانال – ترکیب فراری که در غذای مانده تولید میشود – را آشکارسازی میکند.
حسگری که مانند یک سگ بو میکشد
دانشمندانی از کره جنوبی زیستحسگری برای سنجش کیفت غذا ساختهاند که از گیرندههایی که در بینی سگ به بوها پاسخ میدهد، تقلید میکنند. تای هیون پارک و سئونگهون هونگ و همکارانشان از دانشگاه ملی سئول افزارهای ساختهاند که هگزانال – ترکیب فراری که در غذای مانده تولید میشود – را آشکارسازی میکند. یک روش موجود برای آشکارسازی ترکیباتی که از غذای اکسید شده ساطع میشوند، |
هنگامی که هگزانال حضور داشته باشد به گیرندههای بویایی پیوند خورده و شاری از |
در بینی یک حیوان، بوهای ویژه به گیرندههای بویایی متناظر با یک انتخابگری بالا پیوند خورده و یک سیگنال شیمیایی تولید میکنند. این سیگنال به یک سیگنال الکتریکی تبدیل شده و سپس از طریق گذرگاهی در داخل سلول حسی بویایی (یک سلول عصبی که اطلاعات را با سیگنالدهی شیمیایی و الکتریکی فرآوری کرده و منتقل میکند) تقویت میشود. برای تقلید از این فرآیند، افزاره ساخته شده توسط پارک و هونگ شامل نانوکیسههای این گروه افزاره مذکور را با شیر فاسد تست کرد و متوجه شد که رسانایی بطور این پژوهشگران جزئیات نتایج کار تحقیقاتی خود را در مجلهی Analyst منتشر کردهاند. |