پژوهشگران دانشگاه صنعتی دلفت در هلند موفق به شناسایی ساختارهای نوکلئوزوم با استفاده از نانوحفره شدند. این کار در محیط سیال انجام شده و نیاز به هیچ گونه برچسب زنی ندارد. بنابراین از این روش میتوان برای شناسایی سریع عوامل بیماریزا استفاده کرد.
استفاده از نانوحفره برای شناسایی نوکلئوزوم
پژوهشگران دانشگاه صنعتی دلفت در هلند موفق به شناسایی ساختارهای نوکلئوزوم با استفاده از نانوحفره شدند. این کار در محیط سیال انجام شده و نیاز به هیچگونه برچسب زنی ندارد. بنابراین از این روش میتوان برای شناسایی سریع عوامل بیماریزا استفاده کرد. بدن انسان از ۱۰۰ تریلیون سلول تشکیل شده است اگر رشتههای دیانای موجود نوکلئوزوم میتواند به ساختارهای پروتئینی شکسته شده و با این کار بسته به همانطور که از نامش پیداست، نانوحفره یک سوراخ نانومقیاس است که روی سطح
|
اگر نوکلئوزوم در سیال وجود داشته باشد، میتواند از میان حفره عبور کرده و نوساناتی را در جریان ایجاد کند. این نوسانات با استفاده از یک تراشه الکترونیکی حساس قابل شناسایی است. ابعاد این نوسان و مقدار به طول انجامیدن آن میتواند اطلاعاتی را درباره ساختار نوکلئوزوم ارائه کند برای مثال مشخص میشود که آیا نوکلئوزوم سالم بوده یا به بخشهای مختلف تکه تکه شده است. سونی میگوید روش ما میتواند برای شناسایی حالتهای مختلف نوکلئوزوم که نتایج این تحقیق در نشریه Nano Letters به چاپ رسیده است.
|