پژوهشگران دانشگاه رایس موفق به تولید راهنمای موج مبتنی بر پلاسمون مغناطیسی شدند که در آن از مولکولهای آلی موسوم به هپتومر استفاده شده است. این ساختارها میتواند بهعنوان واحدهای سازنده در نسل جدیدی از ادوات فتونیک نانومقیاس مورد استفاده قرار گیرد، ادواتی که در حوزههای مختلف از جمله ذخیرهسازی اطلاعات، میکروسکوپ میدان نزدیک و انتقال انرژی بهکار گرفته شود.
حرکت پلاسمونهای مغناطیسی از میان شبکههای نانوخوشهای
پژوهشگران دانشگاه رایس موفق به تولید راهنمای موج مبتنی بر پلاسمون مغناطیسی شدند که در آن از مولکولهای آلی موسوم به هپتومر استفاده شده است. این ساختارها میتواند بهعنوان واحدهای سازنده در نسل جدیدی از ادوات فتونیک نانومقیاس مورد استفاده قرار گیرد، ادواتی که در حوزههای مختلف از جمله ذخیرهسازی اطلاعات، میکروسکوپ میدان نزدیک و انتقال انرژی بهکار گرفته شود. زمانی که ابعاد ادوات کوچک میشود، شبکههای راهنمای موج پلاسمونیک
|
نامی هالاس و همکارانش نشان دادند که پلاسمونهای مغناطیسی میتوانند در فواصل چند میکرونی گسترش یافته و با زنجیرهای از مولکولهای آروماتیک مصنوعی موسوم به هاپتومر درهم آمیزند. این درحالی است که پلاسمونهای الکترونی تنها چند صد نانومتر میتوانند حرکت کنند. یادآور میشود که پلاسمونهای الکترونی زمانی ایجاد میشوند که الکترونها به جلو و عقب حرکت کنند در حالی که پلاسمونهای مغناطیسی زمانی تشکیل میشوند که الکترونها بهصورت دایرهای نوسان کنند. در این پژوهش جدید، محققان روی خواص نوری دو نانوخوشه پیچیده که از هالاس و همکارانش نشان داد که هپتومرها میتوانند بهصورت واحدهای سازنده نتایج این تحقیق در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است.
|