محققان موفق شدند نانومیلههای کربنی فلورسانت تقویت شده با نیتروژن که قابلیت حل شدن در آب را دارا هستند، را با حرارت دادن شیر سویا تولید کنند. با این روش ساده و ارزان میتوان نانوموادی مناسب برای استفاده در حوزههای مختلف نظیر تصویربرداری زیستی و الکتروکاتالیستها ایجاد کرد.
تولید نانومیله از شیر سویا
محققان موفق شدند نانومیلههای کربنی فلورسانت تقویت شده با نیتروژن که قابلیت حل شدن در آب را دارا هستند، را با حرارت دادن شیر سویا تولید کنند. با این روش ساده و ارزان میتوان نانوموادی مناسب برای استفاده در حوزههای مختلف نظیر تصویربرداری زیستی و الکتروکاتالیستها ایجاد کرد. گروههای تحقیقاتی پیش از این نشان داده بودند که میتوان از مواد طبیعی
|
دانههای سویا دارای منابع کربن، نیتروژن و اکسیژن بسیار خوبی هستند که دلیل این امر شکر طبیعی، پروتئین و چربی موجود در آن است. این گروه تحقیقاتی با استفاده از دستگاه تولید شیر سویا، سویاها را تبدیل به شیر کردند، سپس محلول حاوی شیر تا دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد حرارت داده می شود تا نانومیلههای تقویت شده با نیتروژن بهدست آید. در طول این فرآیند تک مرحلهای، شیر دچار کربونیزاسیون شده و همچنین گروههای عاملی سطحی و عامل تقویت کننده به آن اضافه میشود. یولین دنگ از موسسه فناوری جرجیا میگوید این یک فرآیند زیست سازگار است که نانومیلههای کربنی تولید شده دارای حلالیت خوبی در آب است، این نانومواد این روش بسیار سریع بوده و محصول نهایی آن از خلوص بالایی برخوردار است. با
|