یکی از دلایل عدم توسعه انرژی خورشیدی، طول عمر کم و عدم پایداری جاذبهای انرژی خورشیدی است. این جاذبها معمولا در اثر جذب انرژی خورشیدی داغ شده و باگذر زمان تجزیه میشوند و این مساله سبب میشود که انرژی خورشیدی قابل رقابت با سایر انرژیهای تجدیدپذیر مانند ژنراتورهای باد و هیدروالکترونیک نباشد. در روشی جدید با سنتز دو نانوکریستال معدنی که هر یک در مقایسه با نمونه آلی خود دارای طول عمر بیشتری هستند، جاذبهای خورشیدی مفیدتر و موثرتری تولید شدهاند.
روشی جدید برای سنتز نانوکریستالهای جاذب انرژی خورشیدی
یکی از دلایل عدم توسعه انرژی خورشیدی، طول عمر کم و عدم پایداری جاذبهای انرژی خورشیدی است. این جاذبها معمولا در اثر جذب انرژی خورشیدی داغ شده و باگذر زمان تجزیه میشوند و این مساله سبب میشود که انرژی خورشیدی قابل رقابت با سایر انرژیهای تجدیدپذیر مانند ژنراتورهای باد و هیدروالکترونیک نباشد. در روشی جدید با سنتز دو نانوکریستال معدنی که هر یک در مقایسه با نمونه آلی خود دارای طول عمر بیشتری هستند، جاذبهای خورشیدی مفیدترو موثرتری تولید شدهاند. |
تصویری شماتیک از نانوکریستال فوتوکاتالیست |
مقالهای در رابطه با این موضوع در مجله Visualized Experiments به چاپ رسیده است که روی سنتز فاز مایع دو نانوکریستال بحث میکند که در اثر تابش نور تولید گاز هیدروژن یا بار الکتریکی میکند. به گفته دکتر میخاییل زاماکوف از دانشگاه Bowling Green State University که رهبری این تیم پژوهشی را به عهده دارد، مهمترین مزیت این روش جفت شدگی مستقیم جاذبهای نور و کاتالیستها است. نانوکریستالهای زاماکوف به دو دلیل ارزش دارند: اولا اینکه بهدلیل در این تحقیق روش جدیدی برای ساخت مواد فوتوکاتالیستی و فوتوولتایی ارائه مطالب ذکر شده از ژورنال Visualized Experiments گرفته شده است.
|