نمایندگان کشورمان با حضور در دوازدهمین کنفرانس و نمایشگاه فناوری نانو ژاپن که در روزهای ۱۱ تا ۱۳ بهمنماه سال جاری در توکیو برگزار شده بود، به ارائه دستاوردهای خود پرداختند.
نمایش دستاوردهای نانوی محققان ایرانی در ژاپن
نمایندگان کشورمان با حضور در دوازدهمین کنفرانس و نمایشگاه فناوری نانو ژاپن (Nanotech2013)، که در روزهای ۱۱ تا ۱۳ بهمنماه سال جاری (۳۰ ژانویه تا اول فوریه ۲۰۱۳) در توکیو برگزار شده بود، به ارائه دستاوردهای خود پرداختند.
در دوازدهمین کنفرانس و نمایشگاه فناوری نانو ژاپن بیش از ۲۰ کشور جهان همچون کشورهای کره جنوبی، آلمان، روسیه، تایلند، تایوان، اسپانیا، چک، فنلاند، ایتالیا، هلند و آمریکا به ارائه دستاوردهای خود در زمینه فناوری نانو پرداختند. جمهوری اسلامی ایران نیز به همراه دو شرکت تجهیزاتساز، یک شرکت تولیدکننده نانوسیال خنککننده و ۸ محصول مبتنیبر فناوری نانو در یک پاویلیون به وسعت ۳۶ مترمربع برای ششمین سال پیاپی در این نمایشگاه حضور پیدا کرد.
شرکت فناوران نانومقیاس با معرفی دستگاههای الکتروریس و الکتروفورز موئینه، شرکت پوششهای نانوساختار با ارائه دستگاه اسپاترینگ رومیزی و شرکت نانوپوشش فلز با ارائه نانوسیالهای خنککننده، از شرکتهای ایرانی حاضر در این نمایشگاه بودند. از جمله تعاملهای صورت گرفته در این نمایشگاه میتوان به استقبال از دستاوردهای شرکت پوششهای نانوساختار و راهاندازی نمایندگی این شرکت در کشور ژاپن اشاره کرد.
همچنین ۸ محصول نانویی نیز از سوی ایران در این نمایشگاه ارائه شده که عبارتند از:
• نانوداروی سرطان سینادوکسوزوم؛
• نانوالیاف و البسه نانویی شرکت زرنخ؛
• ژلهای ضدعفونیکننده زخم شرکت کیتوتک؛
• لولههای بیصدا گروه صنعتی وحید؛
• آرتاش کامپوزیت الکترود جوش اترود؛
• فیلتر تصفیه آب شرکت نانودانش کاسپین؛
• جوهرهای مبتنی بر فناوری نانو شرکت تجهیزگاما؛ و
• جاذبهای اتیلن شرکت زیستپژوهان خاورمیانه.
در حاشیه برگزاری این نمایشگاه نشستی نیز با عنوان «افتتاحیه شبکه ایمنی نانوی آسیا» برگزار شد که در این نشست نمایندگان کشورهای عضو شبکه ایمنی فناوری نانو آسیا از جمله ایران، استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن، مالزی، نیوزیلند، سنگاپور، تایوان، و تایلند به سخنرانی پرداختند.
دکتر علی بیتالهی مدیر کارگروه استانداردسازی فناوری نانو بعنوان یکی از نمایندگان حاضر در این نشست به معرفی فعالیتهای صورت گرفته در زمینه فناوری نانو در ایران پرداخت. از جمله مواردی که مدیر کارگروه استانداردسازی فناوری نانو به آن اشاره کرد میتوان به فراهم کردن بستری برای اعطای نانونماد به محصولات مبتنیبر فناوری نانو، تشکیل شبکه ایمنی نانوی ایران و تدوین چندین استاندارد ملی در حوزه ایمنی نانو اشاره کرد.
بحث و بررسی پیرامون «تعیین اولویت نانومواد مهندسی شده در آسیا برای ایمنی نانو به همراه منابع بالقوه تامین مالی» و بررسی شرایط لازم برای برگزاری سمپوزیوم ایمنی نانوی آسیا با عنوان “NanOEH6” در اکتبر ۲۰۱۳ از دیگر مباحثی بود که در این هماندیشی مورد بررسی قرار گرفت. متن سخنرانیهای انجام شده در نشست در پایگاه اینترنتی شبکه ایمنی نانو قابل دسترسی است.
گفتنی است، نمایشگاه فناوری نانو ژاپن شناخته شدهترین رویداد نمایشگاهی جهان در حوزه فناورینانو است و هر ساله کشورها و شرکتهای خصوصی فعال در زمینه فناورینانو در این نمایشگاه محصولات و دستاوردهای خود را عرضه میکنند. امسال نیز در حدود ۸۰۰ شرکت فعال در زمینه فناوری نانو در nanotechexpo 2013 حضور پیداکردند. اطلاعات شرکتهای حاضر در این نمایشگاه به زودی بر روی پایگاه اینترنتی مؤسسه خدمات فناوری تا بازار قرار خواهد گرفت.