بر اساس مطالعهی جدیدی، در سال ۲۰۱۲ میلادی مخترعان مستقر در ایالات متحده آمریکا، از نظر کاربردهای پتنت فناورینانو و حمایتهای مربوط به آنها، در دنیا پیشگام بودهاند.
پیشگامی ایالات متحده آمریکا در پتنتهای فناورینانو
بر اساس مطالعهی جدیدی با عنوان «فناورینانو: چه کسانی از پیشگامان پنجمین انقلاب فناوری خواهند بود»، در سال ۲۰۱۲ میلادی مخترعان مستقر در ایالات متحده آمریکا، از نظر کاربردهای پتنت فناورینانو و حمایتهای مربوط به آنها، در دنیا پیشگام بودهاند. این مطالعه توسط شرکت حقوقی مک درموت ویل اند اِموری انجام شده است.
بر اساس این مطالعه، پتنتهای مربوط به فناورینانو در همه عرصهها از هوا فضا گرفته تا پزشکی و انرژی وارد شدهاند. برای مثال این فناوری میتواند باعث افزایش استحکام قطعات خودرو شده و وزن آنها را نیز کاهش دهد.
طبق مطالعه جدید، مخترعان مستقر در ایالات متحده آمریکا، ۵۴ درصد کاربردهای پتنت مربوط به فناورینانو و حمایتهای آن را به خود اختصاص دادهاند. کشورهای کرهجنوبی با ۷٫۸ درصد، ژاپن با ۷٫۱ درصد، آلمان با ۶٫۲ درصد و چین با ۴٫۹ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
همچنین این مطالعه مکان جغرافیایی مالک پتنتهای فناورینانو و پتنتهای پیشنهادی را نیز مدنظر قرار داده است. برای مثال، اگر یک مخترع در اداره شرکت سامسونگ الکترونیک کرهجنوبی در دره سیلیکون فعالیت میکند، ایالات متحده آمریکا مکان اختراع بوده، اما کارمند کرهجنوبی ممکن است مالک پتنت باشد.
اقدامات مربوط به مالکیت دارایی شرکت مک درموت با کمک ۲۰۰ وکیل و عامل پتنت انجام شده و این شرکت یکی از ۱۰ شرکت برتر حقوقی برای پتنتهای فناورینانو و ثبت آنها محسوب میشود.
کری جردن یکی از همکاران شرکت مذکور، خاطرنشان میسازد که درصد پتنتهای مربوط به شرکتها یا سازمانهای مستقر در آمریکا، با پتنتهای مخترعان مستقر در این کشور یکسان نبوده و حدود ۴۵ درصد پتنتهای فناورینانو در این مطالعه به سازمانها و شرکتهای مستقر در آمریکا مربوط میشود.
این مطالعه، پتنتهای منتشر و حمایت شده توسط اداره تجارت و پتنت آمریکا و پتنتهای بینالمللی منتشر شده که حاوی عبارت «نانو» بودهاند را بررسی کرده است.
بر اساس مطالعه جدید، از سال ۲۰۰۰ میلادی، تعداد پتنتهای فناورینانو به طور مستمر افزایش یافته است. بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ نیز تعداد کل پتنتهای ایالات متحده آمریکا، پتنتهای حمایت شده در این کشور و پتنتهای منتشر شده در سطح بینالمللی از حدود ۱۴۲۵۰ پتنت به ۱۸۹۰۰ پتنت افزایش یافته است.
ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن و کرهجنوبی از سال ۲۰۰۰ میلادی، میزان سرمایهگذاریهای خود در زمینه آموزش و تحقیقات فناورینانو را افزایش دادهاند. شرکتهای رایانه و الکترونیک بیشترین تعداد پتنتها را به خود اختصاص داده به طوری که شرکتهای IBM و سامسونگ در صدر این فهرست قرار دارند. حوزههای شیمی، علوم زیستی که در برگیرنده پزشکی و کشاورزی هستند نیز از نظر تعداد پتنتهای فناورینانو در رتبههای بعدی قرار دارند.
سایر پیشگامان پتنت فناورینانو عبارتند از: دانشگاه کالیفرنیا، شرکت زیراکس، موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و شرکت ۳M.
متن کامل این مقاله به طور رایگان از طریق لینک قابل دریافت است.