نانوحسگر شناور، برای رصد آلودگی دریا

اتحادیه اروپا برای رصد آلودگی‌های موجود در اقیانوس‌ها، درصدد ساخت نانوحسگر شناوری است که بتواند آلاینده‌های موجود در دریا را به‌صورت زنده اندازه‌گیری کند. برای این منظور، پروژه‌ای موسوم به براوو تعریف شده‌است که در آن از فناوری حسگری نانوتابش استفاده خواه

علارغم هشدار دانشمندان، کیفیت آب دریاها به آرامی در حال کاهش است که دلیل آن، تخریب‌های شیمیایی و زیستی آب دریاست. اتحادیه اروپا پروژه‌ای موسوم به براوو (Braavoo) را برای رفع مشکل اقیانوس‌ها راه‌اندازی نموده است که رهبری آن به عهده یان فندر مر از دانشگاه لوزان است. ۹ مرکز از ۷ کشور مختلف به همراه ۵ شرکت کارآفرین نوپا در این پروژه شرکت دارند.
هدف پروژه براوو، ساخت نانوحسگرهای شناوری است که بتواند در سطح آب دریا حرکت نموده و به‌صورت زنده آلودگی‌های موجود در آب دریا را اندازه‌گیری کند. این ماژول‌ها دارای قطعات نوری برای شناسایی سیگنال‌ زیست‌حسگری هستند که از فناوری میکروالکترونیکی برای ذخیره‌سازی داده‌ها و از میکروسیالات برای آنالیز نمونه‌ها استفاده می‌کند. زیست‌حسگرها ابزارهای بسیار کارآمدی برای این پروژه هستند چرا که  استفاده از آن‌ها می‌توان مقادیر آلاینده‌ها را به‌صورت زنده در دریا اندازه‌گیری نمود. این پروژه می‌تواند رصد زیستی دریاها را تسهیل نماید؛ این در حالی است که اکنون برای رصد وضعیت آلودگی دریا به یک کار لجستیکی پرهزینه نیاز است.
در پروژه براوو از سه نوع زیست‌حسگر مختلف استفاده شده‌است که می‌توانند براساس اولویت، آلودگی‌های موجود در دریا را اندازه‌گیری نموده و هشدارهای زودهنگام بدهند. محققان این پروژه برای ساخت این حسگر از فناوری حسگری‌نانوتابشی استفاده نموده‌اند که فناوری آن به‌صورت پتنتی توسط موسسه فناوری‌ نانو کاتالانا به ثبت رسیده است. این حسگرها، شناسایی مستقیم برهم‌کنش مولکولی میان آنتی‌بادی‌ها و ذرات آلاینده را تسهیل می‌کنند.
این کنسرسیوم از محققان مختلفی در رشته‌های میکروبیولوژی مولکولی، مهندسی برق، شیمی و زیست‌شناسی دریایی استفاده می‌نماید تا نانوحسگر موردنظر خود را تولید کند.