محققان، نانودارویی ساختند که میتواند انسداد رگها را کاهش دهد. بسیاری از بیمارانی که دچار حمله قلبی شدهاند مجدداً به این مشکل دچار میشوند. با این نانودارو میتوان خطر حمله قلبی را کاهش داد.
نانودارویی برای کاهش انسداد رگها
نتایج یافتههای اخیر محققان مونتسینای نشان میدهد که نانودرمانی میتواند موجب ممانعت از رشد پلاکتها در سرخرگها شود؛ با این کار احتمال التهاب رگها و خطر حمله قلبی به شدت کاهش مییابد.
جان تنگ از محققان این پروژه میگوید: «ما موفق شدیم روشی برای جلوگیری از تکثیر سلولها در رگهای موش ارائه کنیم که میتواند برای رگهای انسان نیز به کار گرفته شود. مسدود شدن رگها یکی از عوامل مرگ و میر در جهان است. استفاده از نانودارو برای ممانعت از انسداد رگها میتواند خطر حمله قلبی را کاهش دهد.»
محققان این پروژه نشان دادند که در راهبرد نانودارویی میتوان از کلسترول خوب یا HDL استفاده کرد. کلسترول خوب در تمام بدن به حرکت در میآید. این گروه تحقیقاتی نانوذراتی موسوم به S-HDL ساختند که ماکروفاژهای موجود در بدن را هدف قرار میدهد. این ماکروفاژها موجب تکثیر پلاکتها شده و در نتیجه التهاب را افزایش میدهند. این افزایش التهاب در نهایت موجب افزایش بروز حمله قلبی میشود.
بیمارانی که دچار حمله قلبی شدهاند معمولاً در معرض حمله مجدد قلبی هستند به طوری که ۲۰ درصد از این بیماران در طول سه سال بعد از حمله قلبی دوباره دچار سکته میشوند. نتایج آزمونهای انجام شده روی این نانودارو نشان میدهد که موشهایی که از این دارو استفاده کردهاند، مقدار انسداد و التهاب در رگهای آنها کاهش یافته است.
ویلیام مولدر از محققان این پروژه میگوید: «این نانودارو موجب کاهش تکثیر ماکروفاژها در رگها میشود. نتایج کار ما نشان داد که این نانودارو نه تنها موجب کاهش تجمع ماکروفاژها می شود بلکه مقدار بیان ژن مرتبط با التهاب را نیز کاهش میدهد. محققان این پروژه امیدوارند که این روش که در حال حاضر روی حیوانات مورد آزمایش قرار گرفته، برای انسان نیز به کار گرفته شود.»