استفاده از نانوذرات برای تحریک نواحی عمیق مغز

پژوهشگران با استفاده از نانوذرات مغناطیسی موفق به تحریک نواحی عمیق مغز شدند. با این کار امکان درمان برخی بیماری‌های مغزی نظیر آلزایمر و پارکینسون فراهم می‌شود.

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه بین المللی فلوریدا موفق شدند روشی غیرمخرب برای درمان پارکینسون ارائه کنند. این گروه تحقیقاتی برخی امواج الکتریکی موجود در مغز را از راه دور کنترل کردند. این امواج به صورت طبیعی در مغز موش وجود دارد اما کنترل آن‌ها تا کنون انجام نشده بود.
در این پروژه محققان از نانوذرات مغناطیسی استفاده کردند. این نانوذرات در سر موش‌های قرار داده شده و با استفاده از میدان مغناطیسی در جریان خون حرکت داده شدند. با این کار امکان اتصال بدون سیم مغز با کامپیوتر فراهم شد. پژوهشگران سیگنال‌هایی را از طریق این نانوذرات به مغز موش ارسال کردند و پاسخ این سیگنال‌ها با استفاده از فرکانس امواج الکتریکی مغز داده شد. این پاسخ‌ها در قالب پالس‌های ایجاد شده که موجب تحریک نواحی عمیق مغز می‌شود. با این پالس‌ها امکان درمان ناهنجاری‌هایی نظیر پارکینسون وجود دارد.
در حال حاضر برای تحریک نواحی عمیق مغز باید سر شکافته شده و در یک جراحی بسیار دقیق، الکترودهایی درون مغز قرار داده شود، سپس با استفاده از یک باتری، تحریک انجام شود. سیگنال‌های به دست آمده از این روش به کامپیوتر منتقل شده و به محققان کمک می‌کند تا بفهمند که درون مغز چه می‌گذرد.
پژوهشگران این پروژه معتقداند که این روش می‌تواند برای درمان الزایمر و آتیسم استفاده شود. این نانوذرات را می‌توان برای از بین بردن پلاکت‌های مخرب و ترمیم سلول‌ها نیز به کار برد.
خیزروف، از محققان این پروژه، می‌گوید: «این پژوهش یک گام مهم در مسیر درک بهتر مغز و درمان ناهنجاری‌ها و اختلالات مغز است. با این ارتباط، ما می‌توانیم هر گاه که لازم باشد نواحی عمیق مغز را رصد کرده و فرآیند درمان را انجام دهیم.» 

نتایج این پژوهش در نشریه Nanomedicine منتشر شده است.