در راستای اهداف توسعه فناوری نانو در استانهای کشور، سمینار تخصصی در حوزه صنایع غذایی برای فعالان و صنعتگران این بخش در قالب هفته فناوری نانو استان فارس برگزار گردید.
برگزاری سمینار تخصصی در حوزه صنایع عذایی در هفته فناوری نانوی استان فارس
در هفتمین هفته فناوری نانو در استان فارس، ۱۵ نفر از مدیران، کارشناسان، صنعتگران و فعالان این حوزه در سمینار تخصصی کاربردهای فناوری نانو در حوزه صنایع غذایی شرکت نمودند. در این سمینار که به همت اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و تجارت استان فارس برگزار گردید مطالب زیر توسط تیم ترویج صنعتی فناوری نانو در حوزه صنایع غذایی به شرکت کنندگان ارائه گردید:
۱- معرفی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و خدمات صنعتی آن
۲- بررسی صنایع غذایی در استان فارس و بیان چالشهای آن
۳- بررسی چالشها و ارائه راهکارهای فناوری نانو برای حل مشکلات
• بسته بندی مواد غذایی با استفاده از نانوکامپوزیتها و افزایش ماندگاری
• نانوکویتاسیون و پاستوریزاسیون سرد
• کاربرد نانوحسگرها در فرآیند تولید و افزایش امنیت غذایی
• فناوری پلاسمای سرد و کاهش بار میکروبی
• فناوری نانوپوششهای سرد و مقاوم و افزایش عمر قطعات و تجهیزات
۴- معرفی محصولات فناوری نانو در حوزه صنایع غذایی
• گزارش کوتاه صنعتی کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی
• گزارش کوتاه صنعتی مروری بر کاربردهای صنعتی پلاسمای سرد در صنایع غذایی و بسته بندی
• کتاب محصولات فناوری نانو ساخت ایران
در این برنامه حدود ۱۵ نفر حضور داشتند که از این تعداد ۱۲ نفر مربوط به بخش خصوصی میشدند. جهت بررسی مشکلات استان در حوزه صنایع غذایی پرسشنامههایی نیز طراحی و در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت که در این پرسشنامهها، نظر متخصصان این حوزه در مورد مشکلات صنایع غذایی استان جمع آوری شد. فرمهای تبادل فناوری نیز در بین شرکتکنندگان حاضر در این سمینار توزیع گردید که در نتیجه ۸ فرم در این برنامه ثبت شد. توزیع تقاضاهای ثبت شده در این حوزه به شرح زیر است: