اولین استاندارد ملی محصول محور فناوری نانو، تحت عنوان «کالاهای نساجی با خاصیت ضدمیکروبی- روشهای آزمون» تدوین و منتشر شد.
نخستین استاندارد ملی منسوجات نانو منتشر شد
اولین استاندارد ملی محصول محور فناوری نانو بر پایه مطالعات و تحقیقات انجام شده در پژوهشکدههای صنایع غذایی و کشاورزی و شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه استاندارد، تحت عنوان «کالاهای نساجی با خاصیت ضدمیکروبی- روشهای آزمون» با شماره استاندارد ملی ایران ۲۱۱۹۵ منتشرشد.
این استاندارد بنا به درخواست و با حمایت مالی ستاد فناوری نانو و با توجه به سوابق فعالیتهایی که در پژوهشکده غذایی و کشاورزی بر روی خواص ضدمیکروبی منسوجات نانو انجام شده بود، به این پژوهشکده واگذار شد و قریب به دو سال در کمیسیونهای فنی مختلف با حضور متخصصینی از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی فعال در زمینه فناوری نانو مورد بررسی قرار گرفت و نهایتاً در کمیته ملی مورخ ۹۵/۰۷/۰۵ به تصویب رسید.
در این استاندارد، روشهای آزمون برای تعیین مشخصات فیزیکی و شیمیایی نانوذرات افزوده شده به کالاهای نساجی و فراوردههای سلولزی یکبار مصرف، مانند دستمال کاغذی که دارای خاصیت ضدمیکروبی (ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدویروسی) می باشند، مشخص شدهاست. به علاوه روشهایی برای تعیین میزان رهش نانوذرات در برابر شستشو و محلول عرق بدن شرح داده شده است. همچنین روشهای آزمون بررسی کارایی ضدمیکروبی این محصولات و روشهای بررسی عوارض ناشی از تماس پوستی، شامل تحریک پوستی، حساسیتزایی و سمیّت پوستی شرح داده شده است و راهنمای جامعی برای کاربران به منظور صدور مجوز و ارزیابی منسوجات نانو میباشد.
فایل این استاندارد را از اینجا دانلود کنید.