قرارداد توسعه کاربرد صنعتی فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی بین پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، شرکت کاوش یاران فن پویا، گروه صنعتی و پژوهشی زر و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به صورت چهارجانبه امضاء شد.
مشارکت اولین گروه صنعتی پیشگام جهت توسعه کاربرد صنعتی فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی
قرارداد توسعه کاربرد صنعتی فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی بین پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، شرکت کاوش یاران فن پویا، گروه صنعتی و پژوهشی زر و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به صورت چهارجانبه امضاء شد.
گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زرنام و گروه صنعتی زرماکارون به عنوان اولین متقاضی صنعتی و پژوهشی، با مشارکت در زنجیره بلوغ فناوری پلاسمای سرد، به عنوان پیشگام توسعه فناوریهای نوین در صنایع غذایی کشور اقدام به تقاضای این فناوری کرده است.
انتقال فناوری و دانش فنی، محور اصلی این تفاهمنامه است که براساس آن امکان سنجی بهرهبرداری صنعتی از ماشینآلات پلاسمای سرد جهت مهار فعالیت لیپولیتیکی و افزایش ماندگاری جوانه گندم مورد مطالعه و بررسی قرار خواهد گرفت.
تخلیه سد دی الکتریک (DBD) روشی جدید و خلاقانه برای تولید پلاسمای غیرحرارتی است که اخیراً به طور گستردهای در شاخههای مختلف علم و تکنولوژی مورد توجه قرار گرفته است. از جمله کاربردهای این تکنولوژی در صنایع غذایی و کشاورزی است. میکروبزدایی سطح غذا و جوانهزنی بذر، دو کاربرد پلاسمای DBD است که میتواند تغییرات بزرگی در صنعت آینده به بار آورد.
در این بین ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به عنوان بنگاه حمایتی با ایجاد شبکه ارتباطی بین شرکت کاوش یاران فن پویا، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و گروه صنعتی و پژوهشی زر در توسعه این فناوری ایفای نقش کرده است.
با توجه به ایجاد زیرساختهای لازم برای بکارگیری فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی انتظار میرود تا دیگر شرکتهای فعال در این حوزه صنعتی با بکارگیری این فناوری در فرآیند تولید خود در کنار افزایش رونق اقتصادی حاصل از این صنعت بزرگ گامی در جهت بهبود کیفیت و کارایی محصولات عرضه شده به بازار و رضایت مشتری بردارند.