سازمان فضایی چین در حال ساخت فیلم نانوکامپوزیتی است که انرژی مورد نیاز فضاپیما را تأمین میکند. این نانوکامپوزیت نقش بادبان خورشیدی را ایفا کرده و انرژی خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.
سازمان فضایی چین با فناوری نانو بادبان خورشیدی ساخته است
کالت (CALT) به عنوان بازوی توسعهی راکت برنامهی فضایی چین، فیلمهای نانوکامپوزیتی طراحی کرده که در تولید فضاپیماها قابل استفاده هستند. در این نانوکامپوزیت از گرافن برای تقویت ساختار ماده استفاده شده است و در نهایت محصولی بهدست آمده که میتواند انرژی خورشید را به انرژی الکتریسیته تبدیل کند. با این کار فضاپیما قادر است با استفاده از نور خورشید ماموریت محول شده را انجام دهد.
این فناوری شبیه به تولید بادبان خورشیدی است؛ فناوری که چندی قبل توسط آژانس JAXA ژاپن در طول ماموریت IKAROS به زحل استفاده شد. این نانوکامپوزیت برخلاف بادبان خورشیدی که یک لایهی بسیار نازک است، از یک فیلم گرافنی تشکیل شدهاست. براساس اطلاعات منتشر شده، محققان این پروژه موفق شدند که با استفاده از گرافن کارایی تولید انرژی را ۱۰۰۰ برابر بیشتر کنند.
سانگ شنجو از CALT میگوید که نیرومحرکهی گرافنی میتواند انقلابی در سامانههای تولید انرژی ایجاد کرده و مسیر تازهای برای تحقیقات فضایی باز کند. این فناوری هنوز در مرحله توسعه قرار دارد و برای رسیدن به تولید نمونهی اولیه نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
ایدهی تولید نیروی محرکه با استفاده از گرافن به سال ۲۰۱۵ باز میگردد. در آن سال مقالهای توسط محققان منتشر شده که این ایده در آن مطرح شده بود. البته اتحادیهی اروپا نیز به چنین ایدهای رسیده است، بهطوری که آژانس فضایی اروپا با همکاری پیشگامی گرافن در حال کار روی این فناوری هستند.