در راستای ترویج صنعتی فناوری نانو، نشست صنعتی معرفی فرصتهای تجاری و اقتصادی فناوری نانو در صنایع پلیمری روز یکشنبه ۳۱/۰۴/۹۷ با حضور مدیران واحدهای صنعتی حوزه پلیمر مستقر در شهرکهای صنعتی پایتخت، پرند و نصیرآباد، در محل ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برگزار شد.
نشست صنعتی مدیران و کارشناسان صنایع پلیمری شهرکهای صنعتی پایتخت، پرند و نصیرآباد با ستاد ویژه توسعه فناوری نانو
در راستای ترویج صنعتی فناوری نانو، نشست صنعتی معرفی فرصتهای تجاری و اقتصادی فناوری نانو در صنایع پلیمری روز یکشنبه ۳۱/۰۴/۹۷ با حضور ۲۲ تن از مدیران واحدهای صنعتی حوزه پلیمر مستقر در شهرکهای صنعتی پایتخت، پرند و نصیرآباد، در محل سالن کنفرانس ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر احمدوند، مدیر کارگروه ترویج و فرهنگسازی ستاد توسعه فناوری نانو، توضیحاتی در مورد اهداف و فعالیتهای ستاد توسعه فناوری نانو و برنامه آشنایی واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی ارائه نمود. معرفی گزیدهای از فعالیتهای بخش ترویج صنعتی، رویکردهای توسعه صنعتی فناوری نانو و برنامههای حمایتی ستاد توسعه فناوری نانو از صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی از محورهای دیگر این نشست بود.
در بخش دوم برنامه، مهندس سعیدی، کارگزار ترویج فناوری نانو در شهرکهای صنعتی، به معرفی محصولات و کاربردهای فناوری نانو در صنایع پلیمری از قبیل انواع مستربچهای نانویی قابل استفاده در صنایع پلیمری، انواع رنگهای نانویی، فناوری نانوپوشش در افزایش عمر قالبها و نیز فناوریهای مرتبط با تصفیه آب پرداخت. همچنین توضیحاتی در مورد پروژههای موفق صنعتی در حوزه فناوری نانو ارائه شد که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· لولههای فاضلابی مقاوم به ضربه از همکاری شرکتهای آریا پلیمر پیشگام به عنوان فناور با پیشگام پلاست اهواز به عنوان متقاضی صنعتی
· افزایش استحکام سینی فن خودرو از همکاری شرکتهای رامو آلیبرت به عنوان فناور با مهرساز گستر پارس به عنوان متقاضی صنعتی
· لولههای فاضلابی بی صدا از همکاری شرکتهای پارسا پلیمر شریف به عنوان فناور با لوله و اتصالات وحید به عنوان متقاضی صنعتی
در ادامه این نشست، مدیران واحدهای صنعتی نیز مشکلات و چالشهای خود را در زمینه استفاده از فناوری نانو بیان کردند و پیرامون فرصتهای اقتصادی و تجاری فناوری نانو در صنایع پلیمری به بحث و تبادل نظر پرداختند. از جمله دغدغه های مطرح شده فعالان صنعتی در این برنامه، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
· مشکلات مالی و اقتصادی واحدهای صنعتی
· مشکلات بازاریابی در حوزه محصولات فناورانه
· مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه در واحدهای صنعتی
· عدم وجود استانداردهای لازم
· عدم وجود آگاهی در مدیران واحدهای صنعتی نسبت به فناوری نانو
· عدم آشنایی با ساختارهای حمایتی ستاد توسعه فناوری نانو
در بخش پایانی نشست، میهمانان در نمایشگاه محصولات فناوری نانو حضور یافتند و ضمن بازدید از محصولات توضیحاتی در مورد محصولات و شرکتهای نانویی به آنها ارائه شد. در این نشست نیازها و مشکلات فنی و تقاضاهای صنعتی شرکتهای حاضر در برنامه در قالب ۱۶ فرم تبادل فناوری ثبت و جمعآوری گردید و در فرآیند رسیدگی در شبکه تبادل فناوری قرار گرفت.