فناوری تولید تراشههای ۷ نانومتری کاملا وارد بازار شده بهطوری که شرکتهای سامسونگ، اپل و هوآوی در حال حاضر از این فناوری در تلفنهای هوشمند خود استفاده میکنند.
استفاده سه غول سازنده تلفنهای هوشمند از تراشههای ۷ نانومتری
با دنبال کردن اخبار حوزه تلفنهای هوشمند، درمییابیم که شرکتهای اپل و هوآوی از پردازندههای مجهز به فناوری ۷ نانومتری استفاده میکنند و سامسونگ نیز اخیرا به این جرگه پیوسته است.
اولین تراشههای ۷ نانومتری حاوی ۶٫۹ بیلیون ترانزیستور هستند که با نام تجاری A12 Bionic در بازار توزیع شدهاند. این تراشهها از نسخه قبلی یعنی A11، ۵۰pc سریعتر است بهطوری که قادر به پردازش ۵ تریلیون محاسبه در ثانیه هستند.
اخیرا غول تجهیزات ساز چینی، هوآوی، تلفن هوشمند پرچمدار خود را با نام تجاری میت ۲۰ و میت ۲۰ پرو وارد بازار کرد. در این تلفن هوشمند از پردازنده کیرین ۹۸۰ استفاده شده که هوآوی مدعی است از فناوری ۷ نانومتری بهرهمند است. هوآوی اعلام کرده است که با استفاده از هوش مصنوعی توانسته فعالیتهای پردازنده را مدیریت کند.
لازم به ذکر است که رقیب کرهای هوآوی، سامسونگ، تولید انبوه تراشههای ۷ نانومتری را آغاز کرده است که این تراشهها با فناوری لیتوگرافی فوقفرابنفش (EUV) تولید شدهاست. سامسونگ قصد دارد تا تراشهها را نازکتر کند که این موضوع در نقشهراه سامسونگ دیده شدهاست که با ادامه توسعه این فناوری به تراشههای ۳ نانومتری برسد.
تجاریسازی این فناوری موجب میشود تا محصولات جدید به بازار وارد شود، در واقع از این فناوری در حوزههایی نظیر هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، خودروسازی، شبکهسازی و دیتاسنترها میتوان استفاده نمود.
سامسونگ معتقد است که با استفاده از فناوری ۷ نانومتری میتواند مصرف انرژی را کاهش دهد. عملکرد تراشههای ۷ نانومتری ۲۰pc بیشتر از تراشههای ۱۰ نانومتری است.
لیتوگرافی فوقفرابنفش شرکت سامسونگ میتواند ترانزیستورهای بیشتری را در نسل جدید سامانههای روی تراشه (SOCs) قرار دهد و این شرکت قصد دارد از آن در ساخت تلفنهای همراه جدید گلکسی ۱۰ که سال آینده وارد بازار خواهد شد، استفاده کند. تولید با فناوری EUV انقلابی در صنعت نیمههادی است.