چالش ساخت روانکار یا نانوپوشش مقاوم به حرارت با قابلیت آب‌بندی و کاهش ضریب اصطکاک

چالش ساخت روانکار یا نانوپوشش مقاوم به حرارت با قابلیت آب‌بندی و کاهش ضریب اصطکاک

ستاد توسعه فناوری نانو با همکاری شرکت ایران دلکو اقدام به برگزاری یک چالش‌ نوآوری در پلتفرم آی‌چلنج (www.ichallenge.ir) می‌نماید. این چالش به‌دنبال حمایت از راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو جهت «ساخت روانکار یا نانوپوشش مقاوم به حرارت با قابلیت آب‌بندی و کاهش ضریب اصطکاک سطوح» است که قابلیت جایگزینی با گریس در رینگ سیل اگزوز را داشته باشند.

در ادامه چالش‌های نوآوری و فناوری نانو با هدف توسعه راهکارهای حل مشکلات صنعتی و رفع نیازهای فناورانه کشور، ستاد توسعه فناوری نانو با همکاری شرکت ایران دلکو اقدام به برگزاری یک چالش‌ نوآوری در پلتفرم آی‌چلنج (www.ichallenge.ir) می‌نماید. این چالش به‌دنبال حمایت از راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو جهت «ساخت روانکار یا نانوپوشش مقاوم به حرارت با قابلیت آب‌بندی و کاهش ضریب اصطکاک سطوح» است که قابلیت جایگزینی با گریس در رینگ سیل اگزوز را داشته باشند.

رینگ سیل یا رینگ آب‌بندی گلویی اگزوز، یکی از قطعات مجموعه اگزوز خودرو است که با توجه به طولانی بودن مسیر اگزوز به عنوان یک مفصل میانی وظیفه اتصال بین دو بخش مختلف از سیستم اگزوز خودرو و نیز دمپ بخشی از ارتعاشات وارد بر این مجموعه را در حین حرکت دارد. این قطعه به صورت شبه کامپوزیتی شامل گرافیت به عنوان ماده خود روانکار و سیم توری استیل به عنوان الیاف تقویت‌کننده تولید می‌شود که با توجه به همین ماهیت در طول عمر سرویس‌دهی رینگ سیل، سطح خارجی آن که در تماس با فلنچ است، پوشیده از گرافیت می‌شود و نقش روانکاری و آب‌بندی را در بخش اتصال انجام می‌دهد. اما به‌ویژه در دوره اولیه سرویس‌دهی رینگ سیل که سطح فاقد این پوشش گرافیتی است، در اثر تماس سیم توری رینگ سیل با فلنچ صداهای ناهنجاری در این بخش ایجاد و موجب نارضایتی مصرف‌کننده می‌شود. از جمله راهکارهای مورد توجه جهت رفع این مساله استفاده از ماده‌ای واسط است که نقش روانکار جامد گرافیتی را در دوره شروع به کار رینگ سیل ایفا نماید.

بنابر اعلام دبیرخانه چالش‌های فناوری و نوآوری نانو، شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشجویان و اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و سایر پژوهشگران و فناوران علاقه‌مند تا ۱۸ خرداد‌ماه فرصت دارند طرح مفهومی اولیه خود را به دبیرخانه چالش ارسال نمایند. طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) به مرحله دوم راه خواهند یافت. پذیرفته‌شدگان این مرحله همچنین تا سقف ۵۰ میلیون ریال تسهیلات حمایتی شامل کمک هزینه نقدی و اعتبار استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو را طی مرحله دوم دریافت خواهند کرد. برنده نهایی این چالش علاوه بر دریافت جایزه ۲۰۰ میلیون ریالی و تسهیلات حمایتی ویژه از سوی ستاد توسعه فناوری نانو در جهت تجاری‌سازی طرح خود، فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاری‌سازی طرح تا تولید انبوه را در شرکت ایران دلکو خواهد داشت. علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جزئیات چالش (نحوه ثبت‌نام، شرایط ارسال راه‌حل، جوایز و…) به نشانی Ichallenge.ir مراجعه کنند.