توسعه بازار فرش‌های نانویی تقویت شده با اکسیدروی

توسعه بازار فرش‌های نانویی تقویت شده با اکسیدروی

شرکت فرش پامچال که اخیرا تولید انبوه فرش‌های نانویی را آغاز کرده، به دنبال توسعه بازار خود در خارج از کشور است. توزیع فرش‌های آنتی‌باکتریال این شرکت در داخل کشور آغاز شده و مذاکراتی برای صادرات به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس انجام شده است.

پس از تولید انبوه فرش‌های نانویی در صنایع نساجی پامچال، این شرکت به دنبال توسعه بازار خود در داخل و خارج از کشور است.

مریم رمضانی، عضو هیئت‌مدیره شرکت فرش پامچال می‌گوید: «از اواخر سال گذشته تولید انبوه فرش‌های نانویی آغاز شد و در حال حاضر این فرش‌ها در داخل کشور توزیع می‌شوند. در تهران از طریق نمایندگی و به صورت اینترنتی نیز ثبت سفارش برای خرید فرش‌های نانویی امکان‌‌پذیر است. با توجه به جذابیت بازار فرش در داخل و خارج از ایران، تلاش داریم تا این محصول نانویی را به سرعت به دست مصرف‌کننده برسانیم.»

وی افزود: «برنامه ویژه‌ای برای صادرات این محصولات داریم که یکی از آن‌ها شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی است. از این رو امسال در نمایشگاه دموتکس ۲۰۱۹ ترکیه شرکت کردیم، این اولین باری نیست که در این نمایشگاه حضور داریم و پیش از این سه حضور متوالی در نمایشگاه دموتکس را تجربه کرده‌ایم. سیاست شرکت فرش پامچال این است که در هر دوره از این نمایشگاه‌ها با نوآوری جدیدی حضور داشته باشد، نوآوری امسال ما فرش‌های نانویی بود که با استقبال خوبی روبه‌رو شد. مذاکرات با توزیع‌کنندگانی از کشورهای عمان و امارات انجام شده است.»

عضو هیئت‌مدیره شرکت فرش پامچال می‌گوید: «در حال حاضر ده درصد از تولیدات ما به محصولات نانویی اختصاص دارد و با توسعه بیشتر بازار تلاش می‌کنیم سهم محصولات نانویی را افزایش دهیم. نانومواد اولیه فرش پامچال از طریق شرکت‌های داخلی تامین می‌شود.»

لازم به ذکر است شرکت فرش پامچال با استفاده از مواد نانویی در تاروپود فرش‌ها موفق به ایجاد خواص آنتی‌باکتریال در فرش‌های تولیدی خود شده است. این شرکت از اکسیدروی برای ایجاد خواص آنتی‌باکتریال روی الیاف اکریلیک استفاده می‌کند.

فرش نانویی پامچال حساسیت‌های پوستی و تنفسی را تحریک نمی‌کند و برای افراد مبتلا به آلرژی، انتخاب مناسبی است. همچنین با توجه به تماس بیشتر بدن کودکان با سطح فرش و ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن کودکان، استفاده از این فرش امکان ابتلا به بیماری‌های پوستی و حساسیت را کاهش می‌دهد. از طرفی دارا بودن خاصیت ضدبو باعث می‌شود فرش‌ها در مکان‌های با رفت‌وآمد زیاد بوی نامطبوع نگیرند و از این جهت انتخاب بسیار مناسبی برای اماکن عمومی مانند مساجد، تکایا و مجتمع‌های فرهنگی هستند. نانوذراتی که در بستر الیاف فرش قرار می‌گیرند بافت و حس طبیعی فرش را تغییر نمی‌دهند. در واقع با استفاده از فناوری نانو می‌توان خواص فرش را به گونه‌ای تغییر داد که خواص اولیه آن از جمله راحتی و لطافت فرش حفظ شود و هیچ‌گونه تغییری در ظاهر فرش ایجاد نشود. علاوه بر این با اضافه شدن مواد ضداشعه و آنتی‌استاتیک به فرش، دوام فرش بیشتر شده و رنگ فرش برای مدت طولانی‌تری ثابت می‌ماند.