راهبردی نانویی برای درمان یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان

با استفاده از چارچوب‌های آلی فلزی که ساختاری متخلخل دارند، محققان نانودارویی ساختند که قادر است سلول‌های سرطان پستان را از بین ببرد.

محققان داروی جدیدی را با استفاده از فناوری نانو ساختند که می‌تواند سلول‌های مهاجم سرطان پستان را از بین ببرد.

گاهی مشکلات بزرگ راه‌حل‌های کوچک دارند، محققان دانشگاه آرکانزاس به تازگی گزینه‌ دارویی جدید برای مقابله با سرطان ارائه کردند که به‌طور مشخص می‌تواند یکی از مهاجم‌ترین و خطرناک‌ترین نوع تومورهای سرطان پستان که به‌عنوان سلول‌های منفی سه‌گانه شناخته می‌شوند، را از بین ببرد.

علاوه‌بر این، این داروی جدید به هیچ عنوان سلول‌های سالم را تخریب نمی‌کند به این معنا که عوارض جانبی داروهای شیمی‌درمانی را ندارد.

سرطان منفی سه گانه یکی از خطرناک‌ترین و مرگبارترین اشکال سرطان پستان است. این گروه تحقیقاتی، نوع جدیدی از نانومواد موسوم به چارچوب‌های آلی فلزی را با لیگندهایی ترکیب و درون آن را با دارویی پر کردند. این فرایند که منجر به تولید مواد نانومتخلخل می‌شود قادر به هدف قرار دادن و از بین بردن سلول‌های تومور سرطانی بوده بدون این که به سلول‌های سالم اطراف آسیبی وارد کند. چارچوب‌های آلی فلزی نوع جدیدی از نانومواد هستند که پتانسیل بالایی برای استفاده در حوزه رهایش دارویی دارند.

حسن بیضاوی، استادیار گروه شیمی و بیوشیمی این دانشگاه می‌گوید: «به استثنای سرطان پوست، سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در میان زنان آمریکایی است. همان‌طوری که می‌دانیم هزاران زن هر ساله جان خود را در اثر سرطان پستان از دست می‌دهند. بیمارانی که دارای سلول‌های منفی سه‌گانه هستند، به‌دلیل عوارض جانبی تنها داروی تایید شده برای درمان این بیماری، آسیب‌پذیر هستند. ما یک فرمولاسیون جدید برای هدف‌ قرار دادن این سلول‌ها ارائه کردیم.»

این گروه تحقیقاتی به‌طور کلی، روی ساخت داروهای جدید فتودینامیک تمرکز دارد. از آنجایی که روش درمانی فتودینامیک غیرتهاجمی است، برای درمان این نوع سرطان بسیار مورد توجه است. این روش عوارض جانبی کمتری نیز دارد.

این روش مبتنی بر مواد حساس به نور است که در صورت تابش نور، گونه‌های اکسیژن فعال ایجاد می‌کند و سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد.