امضای تفاهم‌نامه مشترک بین گروه صنعتی بارز و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

سه‌شنبه چهارم شهریورماه ۹۹، تفاهم‌نامه مشترک میان گروه صنعتی بارز و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با محوریت شبکه تبادل به امضا رسید. برگزاری رویداد بارز کمپ و طرح نانو از جمله بخش‌های مهم این تفاهم‌نامه همکاری است.

 در این سند همکاری که به امضای دکتر سعید سرکار؛ دبیر ستاد نانو و علی‌اکبر مشرفی؛ مدیرعامل گروه صنعتی بارز رسیده راهکارهای تشویقی و زیرساختی برای تولیدکنندگان حوزه خودرو و تایر که در محصولات خود از نانو مواد بومی استفاده می‌کنند، ارائه شده است.

بهره‌گیری از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل مسائل صنعت تایر؛ تصویب مشترک طرح جامع تولید تایرهای نانو بین گروه صنعتی بارز و ستاد نانو به‌منظور فراهم‌سازی سازوکار و زیرساخت‌های لازم برای اجرایی کردن طرح، حمایت از توسعۀ پژوهش‌های کاربردی اولویت‌دار و تقاضامحور با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوران، اجرای طرح‌های کاربردی پژوهشی مشترک در راستای ارتقای صنعت تایر کشور، برگزاری نشست‌های تخصصی، رویدادها و کارگاه‌های مشترک در راستای ارتقای صنعت تایر کشور؛ هم‌افزایی گروه بارز و ستاد نانو برای بهره‌مندی صنعت تایر کشور از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در فناوری‌های نوین از جمله فناوری نانو (شامل نانو مواد و فرآیندهای نانویی)، بهره‌مندی از زیرساخت‌های موجود بر مبنای نوآوری باز جهت ارتقای صنعت تایر کشور؛ تسهیل و همکاری در زمینه استفاده از خدمات آزمایشگاهی و خدمات تولید پایلوت طرفین بخشی از تفاهم‌نامه همکاری است.

از دیگر بخش‌های این تفاهم‌نامه همکاری، برگزاری رویداد بارزکمپ با همکاری مرکز نوآوری گروه صنعتی بارز و برنامه چالش‎های فناورانه است. بارز کمپ، یک رویداد استارتاپی است که به میزبانی گروه صنعتی بارز برگزار شده و هر دوره آن روی یک موضوع خاص متمرکز است. هدف برگزاری بارز کمپ شناسایی اساتید، دانشجویان، شرکت‌های دانش‌بنیان و به صورت کلی همه افراد توانمند بوده و منتخبان در این فرایند با حمایت و هدایت بارز و برنامه چالش‌های فناورانه، اقدام به ایده‌پردازی، تیم‌سازی و پیشبرد استارتاپ‌های خود می‌نمایند.

  • ایجاد یک زیرساخت و بستر مبتنی بر وب که صنایع مختلف بتوانند از آن طریق نیازهای خود را اعلام کنند و با پیاده‌سازی یک الگوریتم مشخص، درک واقعی از صورت مسأله ایجاد شود.
  • تدوین چارچوب برآورد قیمت و زمان تولید هر قطعه
  • ایجاد یک ساختار تولید قطعات در دسته‌های مختلف نظیر قطعات مکانیکی، الکتریکی و… و زیر بخش‌های آن (مثلاً در حوزه قطعات مکانیکی قطعات ماشین‌کاری، ریخته‌گری و…)
  • ایجاد زیرساخت و شبکه‌ای از تأمین‌کنندگان مختلف مثلاً برای شناسایی کارگاه‌های ماشین‌کاری، رنگ‌آمیزی، ریخته‌گری، ساخت قطعات الکترونیکی و…
  • راه‌اندازی سیستم مدیریت پروژه

طرح نانو

هدف این طرح، دستیابی به یک تایر نانوی واقعی است که در آن مواد، فرایند، طراحی، کنترل و سنجش در ابعاد نانو انجام می‌شود. موارد مشخص شده در این سند چارچوبی برای تعریف یک سلسله پروژه و اقدام هدفمند در راستای طرح مذکور ایجاد خواهد کرد. به‌طورکلی در قالب این طرح پروژه‌هایی بر مبنای استفاده و ترکیب نانومواد و کنترل و اندازه‌گیری در مقیاس نانو، اجرا خواهد شد که در نهایت منتهی به تولید تایر نانو حقیقی با مثلث جادویی ارتقا یافته شده و ارزش‌افزوده بالا خواهد شد. نکته‌ای که باید در این طرح به آن دقت نمود این است که در این طرح تنها قرار بر استفاده از نانومواد نیست، بلکه طراحی، شبیه‌سازی، تولید و سنجش نیز در مقیاس نانو انجام خواهد شد و درنتیجه می‌توان این طرح را استفاده کامل و جامع از فناوری نانو دانست.

اهداف و کاربرد این طرح:

  • امکان طراحی مواد جدید
  • امکان طراحی آمیزه‌های جدید
  • امکان پیش‌بینی و ارتقای هم‌زمان خواص به‌صورت بهینه
  • ایجاد درک صحیح بین خواص از سطح ماده تا سطح آمیزه و نهایتاً تایر
  • کاهش سعی و خطا در تولید آمیزه با خواص مشخص
  • کاهش هزینه‌ها و بهبود سرعت طراحی محصولات جدید
  • ایجاد دانش شبیه‌سازی و تجزیه‌وتحلیل مولکولی