عفونتها مملو از باکتری هستند و سیستم ایمنی بدن به سختی با آنها مقابله میکند. نانوذرات هوشمندی ساخته شده که باکتری را از میان عفونت بیرون کشیده و وارد سیستم گردش خون میکند، جایی که سلولهای ایمنی بدن آماده مقابله با آنها هستند.
نانوذرات هوشمندی که باکتری را از دل عفونت بیرون میکشند!
اگر چارهای اندیشیده نشود، تا سال ۲۰۵۰ عفونتهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک بهعنوان عامل اصلی مرگومیر در جهان تبدیل میشود.
هرکسی که Innovation Origins را دنبال کند میداند که آنها بهدنبال روشهای مقابله با عفونتهایی هستند که با آنتیبیوتیک قابل درمان نیستند. پژوهشگران بریتانیایی بهتازگی نشان دادهاند که یک پماد با دستورالعملی به قدمت ۱۰۰۰ سال حاوی پیاز، سیر و چند نوع نمک میتواند باکتریهایی را از بین ببرد که در برابر آنتیبیوتیک مقاوم شدهاند.
اما این به آن معنا نیست که تحقیقات بیشتر در این حوزه لازم نیست. بهعنوان مثال، کنسرسیومی از دانشمندان هلندی و چینی توانستهاند یک نانوذره هوشمند را توسعه دهند که قادر است به روش خود عفونت در بدن را از بین ببرد.
هونی واندره می از محققان دانشگاه گرونیگن، متخصص زیستفیلمها و عفونتهای زیستی میگوید: «چنین نانوذراتی در نهایت میتواند به ابزاری مهم برای مقابله با عفونتهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک تبدیل شود.»
آنتیبیوتیکها در برابر نفوذ به هسته عفونت باکتریایی مشکل دارند چرا که باکتریها در لایهای محافظ قرار گرفتهاند. این فقط باعث از بین رفتن باکتریهای خارج از عفونت میشود. نانوذراتی که این گروه ساختند قادر است به هسته عفونت نفوذ کند، سپس باکتری را وادار میکند که وارد سیستم گردش خون شود جایی که سلولهای ایمنی بدن در آنجا انتظار آنها را میکشند تا با این عوامل خارجی مقابله کرده و آنها را از بین ببرند.
به گفته محققان این پروژه، این اولین نانوذرات هوشمندی است که هر دو عملکرد را یکجا دارند. پژوهشگران این نانوذرات را به موش تزریق کرده و پس از آن آنتیبیوتیک استفاده کردند. محققان دریافتند که از طریق جریان خون میتوان راهی برای ورود به عفونت پیدا کرد. در محیط اسیدی عفونت باکتریایی، این ذرات که دارای بار مثبت است به باکتری که بار منفی دارد اجازه پیوند میدهند. با این کار باکتری را میتوان از عفونت خارج کرد. با خروج باکتری از عفونت سیستم ایمنی بدن اجازه مقابله با آن را پیدا میکند.