مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و همکاری آیچلنج به دنبال شناسایی حوزههای نوین کاربردهای نانوالیاف در صنعت پوشاک است. از این رو از شرکتهای فناور، گروههای پژوهشی، اعضای هیئتعلمی دانشگاهها و دانشجویان دعوت میشود تا با ارسال طرحهای پیشنهادی خود از فرصت همکاری با مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی و استفاده از زیرساختهای این مجموعه بهمنظور تجاریسازی محصول موردنظر بهرهمند شوند.
فراخوان حمایت از طرح؛ کاربردهای نوین نانوالیاف در صنعت پوشاک پیشرفته
کاربرد فناوری نانو در صنایع بسیاری به اثبات رسیده که یکی از آنها صنعت نساجی است. الیاف در اندازه نانو میتوانند خواص منحصربهفردی در پارچهها ایجاد کنند. پارچههای قدرت گرفته از نانوفناوری در تولید پوشاک پیشرفته با کاربردهای نوین تحولآفرین هستند.
«مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی (ICAN) با همکاری آیچلنج بهدنبال شناسایی حوزههای نوین کاربردهای نانوالیاف در صنعت پوشاک است. طرح و ایدههای پیشنهادی باید از نظر دسترسی به مواد اولیه، هزینه تولید، گستردگی کاربرد، مقیاسپذیری فرایند نسبت به سایر محصولات تجاری موجود مزیت رقابتی داشته باشند. از این رو از شرکتهای فناور، گروههای پژوهشی، اعضای هیئتعلمی دانشگاهها و دانشجویان دعوت میشود تا با ارسال طرحهای پیشنهادی خود از فرصت همکاری با مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی و استفاده از زیرساختهای این مجموعه بهمنظور تجاریسازی محصول موردنظر بهرهمند شوند. این فراخوان با هدف «توسعه کاربردهای نوین نانوالیاف در صنعت پوشاک پیشرفته» طراحی شده است. از علاقهمندان، صاحبان ایده و طرح و فعالان این حوزه دعوت میشود تا ایدههای خود را مبنی بر «استفاده از فناوری نانوالیاف در محصول نهایی» برای دبیرخانه چالشهای فناوری و نوآوری ایران (آیچلنج) ارسال کنند.
طرحهای مرتبط با محورهای پیشنهادی زیر در اولویت قرار خواهند داشت:
- منسوجات هوشمند با استفاده از نانوالیاف؛
- استفاده از نانوالیاف در پوشاک محافظ و ایمنی؛
- استفاده از نانوالیاف در ساخت حسگرهای منعطف با قابلیت استفاده در پوشاک؛
- استفاده از نانوالیاف در ساخت برداشتکنندههای انرژی قابل تعبیه در پوشاک؛
- کاربرد نانوالیاف در تولید پوشاک با قابلیت استفاده در حوزه بهداشت و درمان؛
- استفاده از نانوالیاف در افزایش کارایی پوشاک؛
- استفاده از نانوالیاف در افزایش کارایی پوشاک نبافته؛
- استفاده از نانوالیاف کامپوزیتی (حاوی نانوذرات) در بهبود کیفیت پوشاک؛
- و رفع چالش شستوشوی منسوجات دارای نانوالیاف با مواد شوینده.
بنابر اعلام دبیرخانه چالشهای فناوری و نوآوری ایران، شرکتکنندگان تا تاریخ ۸ مهرماه ۹۹ فرصت دارند طرح مفهومی اولیه خود را به دبیرخانه چالش ارسال کنند. پس از اعلام نتایج داوری حضوری، به ۳ تیم برتر ۵۰ میلیون ریال اهدا میشود. این برگزیدگان فرصت خواهند داشت تا با کمک مرکز توسعه نانوفناوری کاربردی (آیکن)، ایده خود را تجاریسازی کنند. حمایتهای آیکن از طرحهای برگزیده به شرح ذیل است:
- فراهم آوردن فضای کار و تحقیقات؛
- تأمین تجهیزات و دستگاه موردنیاز اجرای طرح، از مقیاس آزمایشگاهی تا نیمهصنعتی؛
- تأمین مواد اولیه؛
- تخصیص گرنت شبکه آزمایشگاهی بهمنظور انجام تستها و آنالیزهای ارزیابی عملکرد؛
- پرداخت کمکهزینه اسکان و ایاب و ذهاب؛
- و همراهی با برندگان نهایی تا مرحله تجاریسازی محصول؛