به تازگی مقاله مروری به چاپ رسیده که در آن محققان به بررسی رویکردی در تشخیص بیماری کرونا پرداختند که در آن از نانوحسگرهای الکتروشیمیایی و هوش مصنوعی استفاده شده است. این مقاله بر استفاده از بیوانفورماتیک در توسعه این ابزارهای تشخیصی تاکید دارد.
هوشمصنوعی، بیوانفورماتیک و فناوری نانو در خدمت تشخیص کرونا
به منظور مدیریت بیماری همهگیر کرونا، توسعه سیستمهای تشخیصی سریع، انتخابی و حساس برای تشخیص اولیه یک ضرورت انکارناپذیر است که در این بین میتوان از فناوریهای نوظهور نیز استفاده کرد.
پیشرفتهای انجام شده تاکنون نشان میدهد که شناسایی سریع و انتخابی پروتئینهای موجود در سطح ویروس کرونا در مقیاس پیکومولار امکانپذیر است. به تازگی محققان دانشگاه پلیتکنیک فلوریدا در مقالهای با عنوان «Electrochemical SARS-CoV-2 Sensing at Point-of-Care and Artificial Intelligence for Intelligent COVID-19 Management» که در نشریه «ACS Applied Bio Materials» به چاپ رساندند به بررسی راهبردی پیرامون فناوری ساخت نوعی زیستحسگر الکتروشیمیایی در مقیاس نانو پرداختند که قادر است ویروس کرونا را تشخیص دهد.
در چنین راهبردهایی میتوان اینترنت اشیا و روشهای هوش مصنوعی نظیر یادگیری ماشینی و یادگیری عمیق را نیز به کار گرفت و اطلاعات مفید درباره بیماری کرونا را ذخیرهسازی و به اشتراک گذاشت که در نهایت تجزیه و تحلیل این اطلاعات به حل مشکل کرونا کمک شایانی میکند.
محققان این پروژه در بررسی این رویکرد نشان دادند که چگونه و از چه روشهایی میتوان در تولید زیستحسگر الکتروشیمیایی از پشتیبانی هوش مصنوعی به منظور تامین نیاز بیوانفورماتیک در بخش تشخیص اولیه ویروس کرونا استفاده کردند.
در این مقاله محققان برخی فناوریهای توسعه داده شده برای شناسایی ویروس کرونا که در آن ها از فناوری نانو نیز استفاده شده را تشریح کردند. در بخشی نیز به مرور سامانههای تشخیصی کرونا که به تصویب و تایید سازمان غذا و داروی آمریکا رسیده، پرداخته شده است.
در بخشی از این مقاله محققان بر اهمیت استفاده از بیوانفورماتیک در تشخیص کرونا تاکید داشتهاند، به اعتقاد پژوهشگران استفاده از الگوهای یادگیری ماشینی و رویکردهای مربوط به اینترنت اشیا که از پشتیبانی هوش مصنوعی برخوردار است میتواند به تشخیص سریع و دقیقتر کرونا کمک کند.
محققان این پروژه معتقدند که استفاده از پلتفورم اینترنت اشیا میتواند چندین مزیت مهم را برای تجهیزات تشخیص کرونا در پی داشته باشد. مزیت اول آموزش سریع و گرفتن تایید عملکرد این فناوری است. مزیت دوم مدیریت صحیح و سیستماتیک افراد مشکوک به کرونا بوده و سومین مزیت نیز مدیریت جمعیت حساس مربوط میشود که ممکن است برای افزایش نرخ بهبود نیاز به مشاوره داشته باشند. امکان کنترل جنبههای مختلف بیماری نیز از جمله مزیتهای استفاده از اینترنت اشیا در اپیدمی کرونا است.
به اعتقاد محققان تلفنهای هوشمند ابزار مناسبی برای جمعآوری دادههای بیوانفورماتیک برای تشخیص کرونا هستند و این تلفنها در کنار هوش مصنوعی قادراند به محققان کمک زیادی در شناسایی بیماری کنند.