شبکه تبادل فناوری از ابتدای تاسیس تا آبانماه سال ۹۹، بیش از ۳۲۰۰ نیاز صنعتی را از ۱۳۰۰ واحد صنعتی شناسایی کرده است و با استفاده از ابزارهایی همچون برگزاری رویدادهای تبادل فناوری، شرکت در نمایشگاههای تخصصی، همکاری با مشاوران خبره صنایع گوناگون و کارگزاران تبادل فناوری و شناسایی تیمها و افراد دارای پتانسیل در قالب برنامه چالش نوآوری و فناوری (InnoTEN) و همچنین حمایت از هستههای فناور، بیش از ۲۶۰ پروژه موفق حل مساله و بیش از ۵۰۰ پروژه در جریان در کارنامه دارد.
شبکه تبادل فناوری از تاسیس تاکنون/اجرای ۲۶۰ پروژه موفق و ۵۰۰ پروژه در جریان
در سالهای اخیر، شرکتهای کوچک و متوسط فناوریمحور، نقشی اساسی در توسعه اقتصادی کشورها پیدا نمودهاند تا جایی که از آنها بهعنوان موتور رشد اقتصادی کشورها یاد میشود. شرکتهای کوچک و متوسط فناوریمحور میتوانند به سرعت به تغییرات در بازار و ارائه محصولات و خدمات سفارشی به مشتریان واکنش نشان داده و خود را با این تغییرات تطبیق دهند. البته این نکته حائز اهمیت است که شرکتهای کوچک و متوسط نیز بهدلیل نداشتن زیرساختهای تولید انبوه، توان سرمایهگذاری کافی و دسترسی به کانالهای بازار، نمیتواند فناوریهای خود را به نوآوریهای تاثیرگذار تبدیل کنند.
بر این اساس، تجربه جهانی حاکی از آن است که شرکتهای کوچک و بزرگ برای بقا در بازار و پیدا کردن نقش مناسب خود، نیازمند همکاری با یکدیگر و ایجاد داراییها و توانمندیهای مکمل هستند و لذا دولتها نباید از هیچ یک از دو دسته شرکتهای بزرگ صنعتی و شرکتهای کوچک و متوسط فناوریمحور غافل شوند.
شبکه تبادل فناوری
بهطور کلی در نظامهای علم و فناوری جهان، مدلهای متنوعی برای ارتباط شرکتهای کوچک و بزرگ شناسایی و تعریف شده است. یکی از مدلهای تجربهشده در دنیا برای ارتباط شرکتهای کوچک و بزرگ، استفاده از بازیگران سومی بهنام «واسطهها یا کارگزاران فناوری» است. شبکه تبادل فناوری، شرکتهای کوچک فناوری محور (عرضهکنندگان فناوری) را به شرکتهای بزرگ صنعتی (متقاضیان فناوری) متصل کرده و تعاملات بین آنها را تسهیل میکنند.
شبکه تبادل فناوری در سال ۹۴ جهت شناسایی نیازهای صنعتی کشور و پاسخگویی به این نیازها با بهرهگیری از ظرفیت داخلی فناوران و ایفا نقش حمایتگری و تسهیلگری و همچنین مدیریت و پیگیری فرایند تبادل فناوری ذیل ستاد توسعه فناوری نانو ایجاد شد.
شبکه تبادل فناوری نانو با تمرکز به ارائه خدمات به ۲۶۳ شرکت نانویی تولیدکننده ۷۱۱ محصول و تجهیز نانویی و ارائه راهحل برای مسائل صنعتی کار خود را آغاز کرده و ادامه میدهد. اکنون این شبکه فعالیتهای خود به توسعه بازار محصولات و خدمات بیش از ۵۰۰۰ شرکت دانشبنیان و همچنین دربرگیری برنامه چالشهای فناورانه و نوآورانه گسترش داده است.
این شبکه در قالب مدل نوآوری باز (open innovation) که به بهرهگیری از ظرفیت نوآورانه برون سازمانی اطلاق می شود و با قرارگیری شرکتهای نانویی و دانشبنیان در زنجیره ارزش شرکتهای صنعتی و خدماتی بزرگ، سعی داشته است که این زنجیره از مزایای این مدل برخوردار شوند. در این راستا شبکه تبادل با تمرکز بر اهداف زیر به فعالیتهای خود ادامه میدهد:
- بومیسازی کالاهای گلوگاهی صنایع/ تحریمی
- کمک به صنایع در خصوص تامین مواد اولیه و تجهیزات
- ارتقاء ارزش افزوده و بهبود کیفیت محصولات صنعتی
- کاهش هزینههای تولید
- افزایش سطح رقابتپذیری و متعاقب آن توسعه بازار و صادرات
- توسعه سبد محصولات و خدمات واحدهای صنعتی
خدمات شبکه تبادل فناوری به شرکتهای تولیدکننده صنعتی و بنگاههای اقتصادی
- ارائه راهحل برای نیاز صنعت
- معرفی نوآوریهای بومی به صنایع متقاضی در قالب نوآوری باز
- معرفی تامینکنندگان داخلی
- مشاوره صنعتی، مالکیت فکری و حقوقی
- حمایت در قالب بهرهگیری از خدمات رصد فناوری و تحلیل پتنت
- تامین مالی و خرید دین
- اعطای حمایت برای دریافت مجوز و استانداردهای مورد نیاز
- کاهش ریسک تحقیق و توسعه با ابزارهایی مانند اعطای تسهیلات ایجاد خط پایلوت نیمهصنعتی
- لیزینگ تجهیزات
خدمات شبکه تبادل فناوری به شرکتهای دانشبنیان
- توسعه بازار و معرفی محصولات دانش بنیان به متقاضیان صنعتی
- حمایت از فرآیند تبادل فناوری مانند اعطای تسهیلات کم بهره تحقیق و توسعه یا سرمایه در گردش
- تعامل شبکه با صندوقها جهت تضمین فرآیند تبادل فناوری
- ارتباط با شبکه نخبگان صنعت در حوزههای مختلف
- تسهیل شرکت در مناقصات
- تسهیل صادرات فناوری
- برگزاری نشستهای B2B
علاقهمندان میتوانند از طریق مسیرهای زیر از آخرین اخبار و دستاوردهای شبکه تبادل فناوری مطلع شوند: